SVIREPI ZLOČIN

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za ubojstvo u tramvaju broj 6, Pakistanac se i dalje brani šutnjom

Nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, Muhammad S. (22) prišao je s leđa putniku Siniši V. i zario mu nož u vrat

Muhammad S.

 Davor Pongracic/CROPIX

Devet mjeseci od stravičnog ubojstva Siniše V. (52) u tramvaju linije broj 6 u Novom Zagrebu, sedam mjeseci nakon uhićenja osumnjičenog nadomak talijanske Firence te četiri mjeseca od njegova izručenja Hrvatskoj, velikogoričko je tužiteljstvo nakon provedene istrage podignulo optužnicu protiv 22-godišnjeg pakistanskog državljanina Muhammada S.

Prema optužnici, on je 18. rujna 2021. godine oko 8.55 sati u priključnim kolima tramvaja linije 6 na tramvajskoj stajalištu Most mladosti prišao s leđa putniku Siniši V. zarivši mu nož u vrat. Uslijedilo je to nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba.

image

Muhammad S.

Davor Pongracic/CROPIX

Muhammad S., nakon što je izručen Hrvatskoj, ispitan je u tužiteljstvu u prisutnosti sudskog tumača, no i dalje je, kako smo već tad pisali, uskratio odgovore na ključna pitanja o razlogu svirepog zločina i je li poznavao pokojnog. Sa zločinom od lanjskog rujna mladi Pakistanac kaže da nema veze te se potom odlučio braniti šutnjom tako da i dalje na niz pitanja nema odgovora.

Prema dosad provedenim dokazima, osumnjičeni i ubijeni najvjerojatnije se nisu poznavali niti je mobitel ubijenog zabilježio toga jutra kao ni prethodnog dana poziv ili poruku mladog Pakistanca. Također, kako doznajemo, glavna svjedokinja, koja je prva uočila užas u tramvaju i obavijestila vozača ZET-a da su se dvojica muškaraca u priključnim kolima potukla i da je jedan pao na pod, nepoznata je, točnije, njezin identitet nije utvrđen jer se u jednom trenutku, dok su na poprište događaja stizali policajci i Hitna, samo udaljila u nepoznato.

Podsjetimo, Muhammad S. izručen je Hrvatskoj po načelu specijalnosti na koje je pristao Prizivni sud u Rimu, s obzirom na to da je temeljem europskog uhidbenog naloga zbog sumnje u počinjenje ubojstva uhićen u Italiji gdje je pobjegao istoga dana nakon svirepog zločina u Zagrebu.

image

Muhammad S.

Davor Pongracic/CROPIX

Stanovao je kod jedne zagrebačke obitelji koja se sažalila nad njegovom tužnom sudbinom nakon ulaska u Hrvatsku 2017., kad je pao pod vlak i izgubio nogu. Pri izlasku iz kuće kobnog 18. rujna 2021. godine ponio je kuhinjski nož koji je imao rastopljenu plastičnu dršku. Oko 8.55 sati, sumnja se, zario je nož Siniši V. u vrat.

Mrtvog putnika pronašla je gospođa koja je u tom trenutku ulazila u priključna kola, a Muhammad je otišao kući po stvari te, pod izlikom da ide na poslovni put, otišao na aerodrom i odletio za Rim. Uhićen je dva mjeseca kasnije u Italiji čim je upalio mobitel. Bio je u istoj odjeći koju je imao na sebi u vrijeme zločina, a na nogama je imao i tenisice, čiji je krvavi dio otiska ostao kao nijemi svjedok jezivog zločina iz "šestice".

Na teret mu se stavlja ubojstvo iz članka 110. Kaznenog zakona te mu prijeti najmanje pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2023 09:46