PIROMAN U ZAGREBU

Podmetnuo požar u Gajnicama pa pio pivo i gledao kako gore garaža, automobil i kontejneri

Osumnjičeni 28-godišnjak, koji je u opasnost doveo živote i imovinu, predan je pritvorskom nadzorniku
 Ilustracija/Tom Dubravec/CROPIX

Zagrebačka policija privela je 28-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je u petak u 7 ujutro podmetnuo dva požara na području zagrebačkih Gajnica.

Kako je u subotu izvijestila PU zagrebačka, sumnja se da je osumnjičenik u petak 18. ožujka oko 6 sati na području Črnomerca u Ulici Medpotoki "ušao u podzemnu garažu, a zatim prišao naslaganoj hrpi raznog namještaja i ostalih stvari da bi potom istu otvorenim plamenom zapalio, nakon čega se, ne pokušavajući ugasiti i staviti pod nadzor požar, udaljio i iz daljine promatrao požar".

Uslijed požara došlo je i do zapaljenja osobnog automobila marke Volkswagen Golf, topljenja instalacija unutar garaže kao i do čađenja zidova, vrata i prozora.

"Tu nije bio kraj namjernom izazivanju požara od strane 28-godišnjaka, pa je tako napustivši zonu Ulice Medpotoki, u obližnjoj Bolničkoj cesti prišao kontejnerima za papir i plastiku koje je također otvorenim plamenom zapalio i ne osvrćući se pješice udaljio do obližnje autobusne stanice od kud je ispijajući pivo promatrao goruće kontejnere", priopćila je policija.

Nad njim je dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Osumnjičeni 28-godišnjak potom je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:36