VATRENA STIHIJA

Pogledajte dramatičan trenutak kada su vatrogasci sinoć upali u zapaljenu zgradu u Berislavićevoj

Na snimci vatrogasci otvaraju tavanska vrata nakon čega vatra počinje sukljati u njihovom smjeru

Požar u Berislavićevoj

 Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb

Zagrebački vatrogasci su na svojem Facebook profilu objavili dramatičan video s jučerašnje intervencije u Berislavićevoj ulici u Zagrebu gdje se zapalilo krovište jedne zgrade.

Iako video traje svege nekoliko sekundi, može se steći dojam o tome koliko se požar proširio i koliko je bilo opasno gasiti ga.

Na snimci vatrogasci otvaraju tavanska vrata nakon čega vatra počinje sukljati u njihovom smjeru, dok je oni pokušavaju ugasiti mlazom vode.

Kako je Jutarnji već pisao, iako istraga o uzrocima požara još traje, pretpostavlja se da je vatru prouzročilo iskrenje na mreži žica javne rasvjete koje se nalaze oko zgrade.

Srećom, požar se nije proširio na okolne zgrade i nitko nije ozlijeđen.

‘Postoje dva zida koja su spriječila širenje požara. Da nije njih, ne bi bilo Berislavićeve ulice. Sa strane Zrinjevca, uz Arheološki muzej, vatra se nije proširila, a uz zgradu na adresi Berislavićeva 4 proširila se neznatno i spriječena je veća šteta, kazao je Zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Merćep.

Potvrdio je da nitko nije stradao. Ljudi su, videći dim u Gajevoj ulici i na Zelenom valu, napustili zgrade i prije dolaska vatrogasaca. Vatrogasci, dodao je, standardno danas nadoknađuju izgubljenu tekućinu. Napomenuo je da su i druge službe brzo reagirale, isključeni su vodovi za napajanje tramvaja kao i javna rasvjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:20