NAPAD U CENTRU ZAGREBA

‘Pogledajte što su napravili mojoj supruzi Filipinki. U šoku je. Svjedoci, molim vas...‘

Čitatelj T. K. moli svjedoke napada na njegovu suprugu filipinskog porijekla da se jave policiji

Muškarac sa suprugom koja je napadnuta

Nakon što smo objavili vijest da zagrebačka policija traga za napadačima koji su u srijedu navečer na okretištu tramvaja u Dupcu presreli i pretukli državljanina Nepala koji se vraćao iz obližnjeg Konzuma u kojem je zaposlen, redakciji Jutarnjeg lista javilo se Zagrepčanin T. K. s molbom da mu objavom priče o, kako kaže, rasističkom napadu na njegovu suprugu A. R. (ime poznato redakciji) pomognemo u pronalaženju svjedoka tog napada.

- Moja supruga filipinske je nacionalnosti. Vjenčali smo se prošle godine. Napadnuta je jučer (u petak, nap. a.) kada se vraćala s posla, u velikom je šoku i strahu. Trojica muškaraca starih otprilike dvadeset godina napalo ju je samo 20 do 30 metara prije ulaza u zgradu u kojoj stanujemo. Par minuta prije 16 sati iz Vlaške je ušla u ulicu (adresa poznata redakciji) u kojoj stanujemo. Trojica muškaraca agresivno su joj pristupila. Tjerali su ju da im da novac za taksi, što je ona odbila. Potom joj je jedna osoba opet agresivno pristupila, stala ispred nje, nije joj dopuštala da prođe. Supruga se je jako prestrašila, zaobišla ga i počela trčati. Napadač se zatrčao prema njoj, deralo se da će ju ubiti, da se vrati u Kinu, vikao joj "Go home, you motherfucker". Nakon što primijetio da ga gleda stariji muškarac prestao je trčati za njom. Pokušala ga je uslikati, ali nije uspjela jer je trčala u strahu za svoj život. Dok je trčala, nazvala me i u panici molila da izađem i spasim ju. Istrčao sam van, ali više ih nije bilo. Nakon toga smo odmah otišli u policijsku postaju kako bi prijavili napad - ispričao nam je čitatelj T. K.

image

Muškarac sa suprugom koja je napadnuta

Iako mu je supruga u stanju potpunog šoka, napadača je, kaže, ipak uspjela opisati.

- Svi napadači imaju oko 20 godina i visoki su oko metar i osamdeset. Muškarac koji je trčao za njom i derao se da se "vrati doma u Kinu" i da će ju ubiti, nosio je crvenu majicu s kapuljačom i kratke je (svega par milimetara duge) plave kose. Molim vas da objavite ovu priču kako bi nam olakšali potragu za svjedocima kako bi se napadači mogli pronaći, pogotovo za onom starijom osobom koja je vidjela navedeni događaj - poručio je T. K.

Na koncu je sve čitatelje Jutarnjeg lista zamolio da se jave policiji i u slučaju da su svjedočili napadu na filipinskog državljana koji se, kako kaže, dogodio prije par dana kod Arena Centra.

- Svega nekoliko dana nakon što je došao raditi u Hrvatsku napala su ga desetorica domaćih. Pretukli su ga i bacili uz nasip. Završio je u bolnici s teškim ozljedama. Taj je napad također prijavljen policiji - kaže T. K..

Zagrebačkoj policiji uputili smo nekoliko pitanja vezana uz gore opisane napade. Odgovor policije objavit ćemo čim nam stigne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:52