KOLIKO ZARAĐUJU

Pogledajte top listu najplaćenijih gradskih direktora: Najveće iznenađenje su mjesečna primanja čelnika ZET-a

Objava ovih podataka prijedlog je zagrebačkog SDP-a otprije mjesec dana, koji je gradonačelnik Tomašević uvažio navodeći da je to u svrhu transparentnosti

Tomislav Tomašević i zgrada ZG Holdinga

 Boris Kovacev/Cropix

Najveću plaću od svih rukovoditelja u Gradu Zagrebu ima Marko Bogdanović, direktor ZET-a, 34.300 kuna bruto, a najmanju Marko Šarić, direktor GSKG-a, 22.375 kuna bruto. Što se članova uprave Zagrebačkog holdinga tiče, najveću plaću ima članica Uprave Matija Subašić Maras 34.050 kuna bruto, 300 kuna veću od predsjednika Uprave Holdinga Ivana Novakovića. Član Uprave Boris Sesar, koji se nedavno našao u medijima zbog toga što mu je Holding plaćao 8.800 kuna bruto za korištenje privatnog automobila Tesle u službene svrhe, sada je ostao bez dodatka, dobio je službeni automobil i ima plaću od 32.400 kuna bruto.

Pokazuju to službeni podaci o mjesečnim primanjima svih rukovoditelja i direktora gradskih poduzeća koje je Grad Zagreb danas objavio na svojim stranicama. Objava tih podataka, podsjetimo, prijedlog je zagrebačkog SDP-a otprije mjesec dana, koji je gradonačelnik Tomislav Tomašević uvažio navodeći da je to u svrhu transparentnosti. "Nemam problema da se za voditelje podružnica, članove uprave i direktore gradskih poduzeća u Holdingu objave materijalna prava koja imaju", rekao je Tomašević tom prilikom. Pritom, podaci o primanjima članova uprave Holdinga već su objavljeni u okviru njihovih imovinskih kartica, ali nisu oni direktora komunalnih poduzeća.

Dakle, ono što bi se moglo tumačiti kao iznenađenje u primanjima svih direktora i rukovoditelja gradskih poduzeća jest plaća Marka Bogdanovića, bivšeg menadžera Agrokora i Đure Đakovića, koji je na funkciji šefa ZET-a naslijedio Ljubu Romčević Žgelu, dugogodišnju direktoricu ZET-a i jednu od ključnih operativki pokojnog Milana Bandića. S plaćom od 34.300 kuna bruto Bogdanović ima gotovo 600 kuna veću plaću od predsjednika uprave Holdinga Ivana Novakovića koji ima 33.750 kuna bruto.

Unutar podružnica Zagrebačkog holdinga najveću plaću ima Davor Vić, šef Čistoće s 27.690 kuna bruto i dodatkom za stanovanje od 5.318 kuna. Vić je, inače, iz Osijeka gdje je dugo godina radio u tamošnjem komunalnom poduzeću Unikom, a bio je i potpredsjednik tamošnjeg SDP-a. Za njim odmah ide drugi SDP-ovac Jurica Krleža, šef Zagrebačkih cesta, s plaćom od 26.160 kuna bruto. On je za vrijeme SDP-a bio predsjednik Uprave društva Hrvatske ceste. Ne zaostaje puno ni Igor Rađenović, također SDP-ovac, voditelj podružnice Gradskih groblja, s bruto plaćom od 25.000 kuna, a koji je, kako su mediji pisali, prije gotovo 15 godina pretučen nakon što je razotkrio kriminal u Zagrebačkim cestama.

Od šefova gradskih poduzeća, prema službenim podacima, dobro "stoji" Davor Poljak, direktor Vodoopskrbe i odvodnje, s plaćom od 33.178 kuna bruto i direktor Gradske ljekarne Zagreb Marijo Vukušić s 29.231 kuna bruto. Zatim ide direktor Gradske plinare Zagreb Opskrba Jeronim Tomas, također bivši menadžer Fortenove, s 27.240 kuna bruto plaće i Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma, s 27.000 kuna bruto.

Najplaćeniji direktori i rukovoditelji u Gradu Zagrebu (plaće su navedene u bruto iznosima)

Marko Bogdanović, direktor ZET-a: 34.300 kuna

Davor Poljak, direktor Vodoopskrbe i odvodnje: 33.178 kuna

Marijo Vukušić, direktor Gradske ljekarne Zagreb: 29.231 kuna

Emilio Gašpić i Toni Rončević, voditelji Zagreb plakata: 28.250 i 27.375 kuna

Damir Kapuđija, Integrirani promet zagrebačkog područja (IPZP): 27.502 kuna

Jeronim Tomas, direktor Gradske plinare Zagreb Opskrba: 27.240 kuna

Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma: 27.000 kuna

Miroslav Živko, Direktor Gradske plinare Zagreb: 26.880 kuna

Igor Zgomba, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o.: 26.760 kuna

Frane Šesnić, direktor ZICER-a: 26.102 kuna

Marko Šarić, direktor GSKG-a: 22.375 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:55