BIZARAN OBRAT

Policija: Mladiću u centru Zagreba uopće nije pala cigla na glavu!; Ženu koja mu je pomogla šokirao poziv u ponoć

- Policajac me uvjeravao da cigla ne može proći kroz skelu i da ne mogu biti sigurna što je uzrokovalu nesreću, tvrdi Lara
 /Lara Culović

Mediji, među kojima i Jutarnji list, u srijedu su prenijeli priču o mladiću (21) na električnom romobilu kojem je u centru Zagreba pala cigla na glavu. O svemu je izvijestila žena koja mu je prva priskočila u pomoć, a dečko je ubrzo prevezen u bolnicu gdje mu je pružena pomoć. Ustanovljeno je da je zadobio lakše ozljede glave.

No sada je došlo do preokreta u cijeloj priči. Glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti za RTL je potvrdila da je napravljen očevid te da ozljedu uopće nije uzrokovala cigla.

- Policija je očevidom utvrdila da je mladić vozio romobil i da pritom nije imao zaštitnu kacigu. Udario je u građevinsku skelu koja je bila na nogostupu. Građevinska skela ima urednu dozvolu. Mladić je lakše ozlijeđen, rekla je Goatti.

Laru Culović, koja mu je prva priskočila u pomoć, nešto prije ponoći nazvali su iz policije. Unesrećeni je, naime, prevezen u bolnicu gdje mu je pružena pomoć, a upravo je Lara nazvala Hitnu.

- Mislila sam da me policija zove da im ispričam detalje događaja, ali to nije bio slučaj. Policajac mi je patronizirajućim tonom pojasnio da je skela kao da imaš kišobran iznad glave, teško da nešto može pasti kroz nju. Nakon objašnjenja na koji način funkcionira skela, natuknuo mi je da se lažne izjave zakonski kažnjavaju jer ciglu nisam locirala i ne mogu biti sigurna što je točno uzrokovalo nesreću, rekla je Lara za Jutarnji list.

Naime, prema prvoj informaciji koja se ekspresno proširila društvenim mrežama, a koju je Lara kasnije prepričala i Jutarnjem listu, u srijedu oko 18 sati na križanju zagrebačke Branimirove i Draškovićeve ulice, prolazniku na električnom romobilu na glavu je navodno pala cigla dok je prolazio ispod skele.

Lara, koja je prolazila biciklom, rekla nam je kako je čula tupi udarac nakon kojeg je ugledala mladića krvave glave. Desetak minuta zaustavljali su krvarenje, prvo rukama, a zatim i ručnikom.

Pozvala je Hitnu pomoć i posjela ga na nogostup do njihovog dolaska. 21-godišnjak joj je kasnije porukom javio da je stigao u bolnicu, a ona je cijeli razvoj događaja podijelila i na Facebooku gdje joj se u komentarima javio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Korlaet je napisao kako mu je žao zbog događaja, potvrdio je da se mladić dobro te je najavio da će provjeriti što se točno dogodilo.

- Provjeravamo status zgrade odnosno radi li o adekvatno osiguranom gradilištu. P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo - kao Grad - sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc., napisao je Korlaet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:30