GUŽVE U ZAGREBU

Ponovno kolaps u centru grada, Frankopanska još raskopana: ‘ Ma evo danas će biti gotovo...‘

Radovi u Frankopanskoj trebali su završiti jučer, a iz Grada najavljuju da će gotovi biti danas do 15 sati iako je ulica još raskopana

Radovi u Frankopanskoj

 Bruno Gazibara/

Novi dan, novi kolaps u Zagrebu. Radovi u Frankopanskoj za koje je bilo predviđeno da će završiti jučer nastavili su se kroz noć i jutro, a ulica je još uvijek raskopana.

Stoga su se i jutros ponovile prometne gužve od ponedjeljka a središte grada opet je zakrčeno. Najkritičnije ponovno Deželićeva, Klaićeva, Savska, Hebrangova, Gundulićeva i ulice oko Hrvatskog Narodnog Kazališta. Nervozni vozači tako su se u dugim kolonama sporo kretali kroz raskrižja.

Iako su prometni stručnjaci iz Grada zbog raskopane Frankopanske smislili obilazni pravac i to: Ilica- Kačićeva-Deželićeva-Frankopanska, zbog velikog priljeva osobnih automobila za očekivati su bili prometni čepovi.

Inače u Frankopanskoj se izvode radovi na vodoopskrbnom priključku i izgradnji kanalskog priključka, a iako je planirano bilo da se Frankopanska za promet otvori 13. veljače, dakle jučer, prema zadnjim informacijama radovi bi se trebali završiti do danas u 15 sati. Ulica je inače zatvorena na potezu od Dalmatinske do Ilice, ali čak je i taj kratki komad prometnice uzrokovao novi kolaps.

Vozačima je tako od Zapadnog kolodvora pa do centra grada (komad puta od oko dva kilometra) trebalo i više od 20 minuta vožnje u najvećoj jutarnjoj špici.

Iako su radnici jučer na terenu demantirali informaciju Grada da će sve završiti još u ponedjeljak danas kažu: Ma bit će gotovo, kako ne bi bilo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:17