STANARI NA RUBU OČAJA

Popravili cijevi, zaboravili zatrpati rupu? ‘Kako mislite traju li još radovi? Pa traju, evo sada ćemo...‘

To bi trebalo biti zatrpano ovaj tjedan, ali asfaltirat ćemo tek 15. listopada, kaže nam djelatnik iz tvrtke izvđača radova

Rupa u Korčulanskoj nervira stanare koji tvrde da su je radnici jednostavno zaboravili zatrpati

 Lućana Jakelić/

Stanovnici Korčulanske ulice u Zagrebu na rubu su očaja. Osim što su zbog revitalizacije vrelovoda svako malo bez vode, dodatni problem stvara im velika rupa oko novog šahta koji se već dva mjeseca nije zatvorio, odnosno zabetonirao. Zbog toga im, kažu neki, ulica izgleda kao ratna zona, a boje se da će se netko, unatoč trakama po noći i ozlijediti.

Radovi revitalizacije vrelovodne mreže će se odvijati sve do 2023. godine, doznajemo.

image
Lućana Jakelić/

- U subotu 10. rujna nismo imali vodu od navečer do ujutro. Još sam imala svadbu i trideset ljudi u kući, priča nam kroz smijeh stanovnica obližnje zgrade koja nam je objasnila kakve joj probleme stvara rupa.

- Napravili su vodu, ali zakrčili su nam prolaz, jedva auti dođu. Stvarno ne znam gdje su više, i to ne dovrše, kaže nam je.

Druga stanovnica pak strahuje za djecu.

image
Lućana Jakelić/

- Evo, osim prometa djeca su nam krenula u školu, rupe na sve strane, djeca se igraju, ne znaju, lako je upasti. Imam unučad pa me strah, objašnjava. Također otkriva kako sami radovi nisu dugo trajali. Ali rupa je otvorena cijelo ljeto, otkad je djeci završila škola, kaže nam.

Mi smo nazvali izvođače radova i pitali ih traju li još radovi na vrelovodu.

Kako mislite traju li još radovi? Pa traju… – odgovara nam zbunjeno djelatnik koji se javio na telefon. Ističe da radovi traju i da će trajati do 15. listopada.

- Recite nam o čemu se radi, pita.

- O rupi koja stoji otvorena cijelo ljeto zbog radova na vrelovodu – odgovaramo.

- Rupa? Ma to vam se cijeli jedan šaht betonira, to bi trebalo biti zatrpano ovaj tjedan, ali sanacija asfalta neće biti gotova do 15. listopada, odgovara nam djelatnik.

image
Lućana Jakelić/

Razgovarali smo još nekoliko stanovnika kvarta i svi su složni u jednome, a to je da rupa smeta jer nije sigurna ni za koga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:45