PETO IZDANJE

Popularni Zagreb Burger Festival održava se od 2. do 13. rujna na Strossmayerovom trgu

Zbog ovogodišnje specifične situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka
Burger festival
 Sandro Sklepic

Mirisali su na ribe i meso, spravljali su ih i u vege điru, mijenjali su boje od crvene do zelene, osmišljavali su ih najbolji burger Chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane. Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala imali su priliku probati nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine. Obilježavamo peti rođendan Festivala od 2. do 13. rujna na već poznatoj zagrebačkoj adresi - Strossmayerovom trgu, gdje očekujemo posjetitelje da s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke.

image
Burger festival
Sandro Sklepic

Zbog ovogodišnje specifične situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine). Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

image
Burger festival
Sandro Sklepic

Što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger neupitan kralj street fooda otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog dinamičnog gastro događanja, pojačanog odličnim glazbenim ritmovima i beatovima. Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će nam Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ'i. U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića.

image
Burger festival
Sandro Sklepic

Ljubitelje slatkih okusa razveselit će slastice Roberta Hromalića, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi. Pripremili smo i jedno plesno iznenađenje: omiljeni zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i naučiti vas osnovne plesne korake popularnog line dance-a ili salse.

image
Burger festival
Roman

Festival će biti otvoren pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 24 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan! Vidimo se!

Više informacija na: FB /ZgBurgerFestival i IG /zag burger festival/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 14:51