NOVI ZAPLET

Posao od 90 milijuna kuna: Glomazni otpad će odvoziti tvrtka koja surađuje s Petrom Pripuzom

Ne znamo hoćemo li išta od posla odraditi, gradonačelnik je i prije najavljivao da se ugovor neće konzumirati - rekao je vlasnik Reome
Petar Pripuz i Tomislav Tomašević
 Mate Piškor/Ranko Šuvar/Cropix

Grad Zagreb je ipak dodijelio posao od 90 milijuna kuna za zbrinjavanje krupnog otpada zagrebačkoj tvrtki Reoma Grupa. Odluka o odabiru danas je postala dostupna u Oglasniku javne nabave.

Riječ je o okvirnom sporazumu na dvije godine za koji su, podsjetimo, došle dvije ponude - jedna tvrtke Reoma od 90 milijuna kuna, a druga tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. Grupe Petra Pripuza, od 125 milijuna kuna.

Inače, krupni su otpad dosad u gradu zbrinjavali zajedno Reoma Grupa i tvrtka Ce-za-r. Tomašević je u kolovozu natječaj poništio, najavljujući da će Grad sam zbrinjavati krupni otpad dvjema drobilicama.

Međutim, početkom listopada Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odlučila je da gradonačelnik Tomašević nije ponudio valjane razloge za poništenje i da mora nastaviti s natječajem te izabrati jednog ponuđača.

Tomašević je tada rekao da će tu odluku Državne komisije uvažiti.

- Mi smo legalisti, poštovat ćemo odluku i potpisati okvirni sporazum. Međutim, taj okvirni sporazum ne moramo konzumirati - objasnio je tada Tomašević. Riječ je o tome da se okvirni sporazum sklapa na temelju zbrinute količine otpada.

Dakle, Tomašević može dodijeliti posao tvrtki Reoma, ali ako ona ne zbrine ni kilogram otpada, Grad joj ne mora ništa platiti.

Kontaktirali smo i vlasnika Reoma Grupe Dragana Zovka s pitanjem jesu li ga iz Grada kontaktirali i hoće li se uključivati u posao zbrinjavanja krupnog otpada.

- Ne, nitko me nije kontaktirao iz Grada, saznali smo iz medija. Ne znamo hoćemo li išta od posla odraditi, gradonačelnik je i prije najavljivao da se ugovor neće konzumirati - rekao je kratko Zovko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:01