UKUSNO I ZDRAVO

Posjetite Vegesajam u centru Zagreba, moći ćete kušati burgere, falafele, wrapove, kolače...

Udruga Prijatelji životinja organizira i ovaj, deveti po redu VegeSajam, na kojem će se okupiti brojni proizvođači
Vegesajam
 Prijatelji životinja

Burgeri, falafeli, wrapovi, kolači, baš kao i kozmetika, cipele... Sve to, vegansko, moći će se kušati u utorak, 23. lipnja, od 8 do 20 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Udruga Prijatelji životinja organizira i ovaj, deveti po redu VegeSajam, na kojem će se okupiti brojni proizvođači, među kojima su, primjerice, Annapurna, Bio Boutique, Delicia, Melli Aromatica, OPG Andreja Petrović, OPG Diana Prpić, OPG Martin Knežević, OPG Kalić Zvonimir, OPG Pocedulić, OPG Jakopović, OPG Brolich, OPG Picek, Ljekovite gljive...

Bit će tamo i ekipa iz Plavog križa, utočišta za domaće životinje, na čijem će se štandu moći kušati kolači koje peče Anita Fran Petrović. Nema cijene, već će se za njih ostavljati donacija, a sav prikupljeni novac ide u njihov fond za ogradu.

image
Vegesajam
Foto:
Prijatelji životinja

- Tijekom proteklih mjeseci dobili smo velik broj upita o tome hoće li se zbog epidemioloških mjera povezanih s pandemijom VegeSajam uopće održati. Iznimno nas raduje velik interes i izlagača i posjetitelja, što pokazuje da su građani doslovno gladni zdravih i etičnih sadržaja - kaže Luka Oman iz Prijatelja životinja. Na sajmu će se predstaviti nova veganska kobasica na hrvatskome tržištu domaćega proizvođača, koja se svojim okusom i teksturom praktički ne razlikuje od mesne.

- Osim ponude ukusne i zdrave veganske hrane, kozmetike i obuće te promocija i degustacija, na edukativnom štandu Prijatelja životinja moći će se dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju. Na istome štandu predstavit će se i udruga Plavi križ, koja nudi utočište kravama, svinjama, ovcama i drugim životinjama, a ujedno educira o važnosti poštovanja života svakoga bića - ističe Oman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:45