NOVI UDAR NA DŽEPOVE

Poskupljuju voda i parking u garažama u centru Zagreba, Holding objavio nove cijene

U gradskoj Vodooskrbi i odvodnji doći će do korekcije cijena od 20 posto
 Srdjan Vrancic/Cropix

U Zagrebačkom holdingu održan je brifing za medije, nakon kojeg su predstavnici Holdinga izvijestili kako će poskupiti voda i garaže u Zagrebu.

‘Nakon godinu dana, Holding je uspješno proveo restrukturiranje i možemo reći da smo na putu ozdravljenja. Smanjen je broj radnika za 700. Više nam ne prijeti nelikvidnost. Uspješno je pokrenut novi sustav gospodarenja otpadom. Već sada, nakon manje od dva mjeseca primjene, odvaja se 27 posto manje miješanog otpada. Zbog toga, sljedeći tjedan kreće odvoz plastike i papira jednom tjedno‘, poručili su, prenosi N1.

‘U 2023. će Vodoopskrba i odvodnja morati redigirati cijene za 20 posto. Određene korekcije cijena, napravit ćemo i za garaže u centru grada‘, poručili su iz Holdinga.

Dnevnik.hr javlja da će cijene parkiranja u garažama u centru grada Zagreba poskupiti od 1. siječnja te će se izjednačiti s cijenama vanjskog parkinga u 1. zoni. Nova cijena u garažama tako će biti 12 kuna po satu, doznaje se iz Holdinga.

Novi prihodi omogućit će Gradu izgradnju novih garaža, a istovremeno je Holding za 2023. godinu najavio predstavljanje novog sustava parkinga.

U gradskoj Vodooskrbi i odvodnji doći će do korekcije cijena od 20 posto. Tako će voda za građane od 1. siječnja 2023. godine poskupjeti za oko 20 posto, rečeno je, uz napomenu kako je zadnje poskupljenje bilo 2013. godine. Razlozi za korekciju cijene su, kako se navodi, ‘operativni gubici, nove zakonske obveze i nužne investicije‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:13