BEROŠ O PROSVJEDIMA

‘Poštujem pravo svakog čovjeka, ali ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu‘

Ministar Vili Beroš osvrnuo se na Festival slobode koji se održava u Zagrebu
 Hina/Damir Sencar/Pool/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku se osvrnuo na Festival slobode u Zagrebu čiji se organizatori i sudionici bore, kako tvrde, protiv "ograničenja slobode kretanja i druženja, nametanja fizičke distance i uskraćivanja fizičkoga kontakta".

- Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta.

Kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa.

Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje smo poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica.

Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj - zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo.

Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju - napisao je ministar Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:09