POČELA JE ŠKOLA

Potpuni krkljanac u Zagrebu, iznervirani vozači šalju nam fotografije nepreglednih gužvi: ‘Ovako je sve do Črnomerca‘

Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak je pozvalo vozače na pojačan oprez jer se oko 36.000 prvašića uključuje u promet

Kolone u Zagrebu

 Snimio čitatelj

S početkom nove školske godine, vratile su se i prometne gužve.

Kako nam javljaju čitatelji, u utorak ujutro u Zagrebu su se stvorile kolone od Zapadnog kolodvora, Prilaza baruna Filipovića, Ulice grada Mainza pa sve do Plive i Črnomerca.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak je pozvalo vozače na pojačan oprez jer se oko 36.000 prvašića uključuje u promet, najčešće kao pješaci na putu od kuće do škole.

MUP je izvijestio da 29. godinu zaredom provodi akciju "Poštujte naše znakove" s ciljem zaštite djece u prometu. Ta se akcija provodi kontinuirano još od 1995. godine, a u MUP-u ističu da se od tad, zahvaljujući akciji, broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama znatno smanjio.

image

Kolone u Zagrebu

Snimio čitatelj

U sklopu akcije, policija je i ove godine obavila pregled prometnica i prometne signalizacije u blizini škola te su otklonjeni uočeni nedostaci.

Tijekom jesenskih mjeseci policija će održati dvadesetominutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznavati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Također će, tijekom održavanja predavanja ili naknadno, učenicima podijeliti prigodni promidžbeni materijal - reflektirajuće kišne kabanice.

image

Kolone u Zagrebu

Snimio čitatelj
image

Kolone u Zagrebu

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 04:31