3.7 PO RICHTERU

POTRES ZATRESAO ZAGREB I OKOLICU, NAČELNIK MARIJE BISTRICE POKAZAO ŠTETU KOJA JE NASTALA Popucali su zidovi, ljudi su u panici bježali van iz zgrade

 
Šteta nastala nakon potresa u prostorijama načelnika općine Marija Bistrica
 Zagorje.com

Zagreb je u utorak nešto prije devet sati zatresao potres jačine 3,7 po Richterovoj ljestvici, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar je bio 29 kilometara sjeveroistočno od Zagreba i 6 kilometara sjeveroistočno od Marije Bistrice.

Potres se dogodio u 8 sati i 53 minute po lokalnom vremenu te na dubini od 10 kilometara, navodi se u podacima EMSC-a.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom kod Marije Bistrice, 20-ak km sjeveroistočno od Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Sudeći prema komentarima čitatelja na Facebooku, potres se osjetio u Gornjoj i Donjoj Stubici, Bedekovčini, Svetom Ivanu Zelini, Podsusedu, Šestinama, Tuheljskim toplicama i drugdje u okolici Zagreba.

- Pošteno ga je zatreslo u Mariji Bistrici. Jako neugodan osjećaj - rekao je za lokalni portal Zagorje.com Josip Milički, načelnik općine Marija Bistrica u čijim se prostorijama vide i prve štete od potresa koji je danas ujutro zatresao Zagorje, a čiji je epicentar bio upravo u Mariji Bistrici.

Kako nam je ispričao, zgrada je napravljena od drvene građe i šute pa su napukli zidovi i počela otpadati žbuka. Prestrašeni djelatnici trčali su van iz općinske zgrade.

- Kratko je trajalo, dosta jako se osjetio..., napisao je jedan od čitatelja na EMSC-u.

- Ja baš u trgovini. Lijepi, duboki zvuk. Već sam zaboravio kako zvuči. I malko neugoda, napisao je drugi čitatelj.

- Kao eksplozija, dosta se streslo, nekima i zidovi popucali, napisao je čitatelj iz Marije Bistrice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:22