NOVI REŽIM U ZAGREBU

Potvrđeno: Sat vremena u prvoj zoni 10 kn, a moći ćemo parkirati dva sata

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Parkiranje u centru grada uskoro će pojeftiniti za više od 16 posto, a vozači će svoj automobil u prvoj zoni moći ostaviti maksimalno dva sata na jednom parkirnom mjestu, umjesto do sada dopuštenog jednog sata.

Prema prijedlogu koji će gradonačelnik Bandić uskoro poslati Zagrebparkingu , parkiranje će u prvoj zoni umjesto 12, koštati 10 kuna, dok će cijene u ostalim zonama ostati iste, ali će se mijenjati vrijeme parkiranja.

Odluka je na Bandiću

Prema gradonačelnikovu prijedlogu koji Zagrebparking mora prihvatiti, u drugoj zoni moći će se parkirati najviše tri sata, umjesto dosadašnja dva, u trećoj zoni četiri umjesto tri, dok se u četvrtoj zoni režim neće mijenjati i moći će se parkirati 24 sata za pet kuna po satu.

- Ići ćemo s prijedlogom izmjene pravilnika, gradonačelnik će to potpisati, poslati izvršitelju usluge Zagrebparkingu, a oni će morati to ispoštovati. Koliko god to odbijali i pokušavali zadržati cijenu, ta odluka nije u nadležnosti Holdinga, već gradonačelnika - rekao nam je jedan Bandićev suradnik.

Moguća otpuštanja

U Zagrebparkingu kažu da će poštovati pravo gradonačelnika da mijenja cijene parkiranja , ali istodobno upozoravaju da će time izgubiti oko 10 milijuna kuna, te da će morati ići u smanjenje troškova što ne isključuje ni otpuštanja zaposlenika.

- Mi ne možemo utjecati na cijene parkiranja. To je u domeni gradonačelnika. No, ako izmjene pravilnika stupe na snagu, morat ćemo racionalizirati troškove jer nama su javna parking-mjesta “hranila” tvrtku, a plaćamo i dva kredita za garažu na Tuškancu i na Langovu trgu. Ne bih htio špekulirati što će se dogoditi dok ne dobijemo prijedlog - pojasnio je direktor Zagrebparkinga, Rober Mišeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:46