OVISNICI O ADRENALINU

Pravi raj za penjačke entuzijaste

Prvi zagrebački penjački centar otvoren u Škorpikovoj

Deset godina stara zamisao o zagrebačkom penjačkom centru, napokon je realizirana u sklopu kompleksa trgovačkog centra Solidum u Škorpikovoj ulici.

- Zagrebu treba ovakav centar jer je penjački sport sve popularniji. Jedna jedina umjetna stijena visoka svega četiri metra svojedobno se nalazila u Domu sportova, no početkom 90-ih su je razmontirali - kaže jedan od osnivača centra Boris Čujić, koji se penjanjem bavi 30 godina.

Penjački entuzijasti napokon su dobili prostor od 550 četvornih metara, stijenu visoku 11 metara, na kojoj u isto vrijeme može trenirati i do stotinu ljudi. Centar je otvoren u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom. Nudi tečajeve za sve ljubitelje penjanja, ali i one koji će to tek postati. U centru su trenutno zaposlena dva djelatnika, a imaju i vanjske suradnike koji vode tečajeve. Tako primjerice poznata alpinistica Sunčica Hraščanec, koja je sudjelovala u ženskoj ekspediciji Everest 2009., vodi tečajeve penjanja za najmlađe.

- Ovakvom aktivnošću ljudi ispituju vlastite granice. Tečajevi su namijenjeni početnicima bez ikakvog znanja, ali i onima koji žele usavršiti svoju penjačku tehniku - kaže Čujić. Cijena dnevne iznosi 40 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu i studente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:54