NIŠTA OD TULUMA

Pred zgradom HNK u središtu Zagreba sinoć ordinirala policija, nije bilo okupljanja mladih

Ovakav potez policije bio je očekivan, s obzirom da je gradski stožer civilne zaštite zatražio strože kontrole "spontanih" okupljanja
Arhivska fotografija
 Ronald Gorsic/Cropix

Policija i prometni redari dežurali su sinoć oko zgrade Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu, ne dopuštajući okupljanje mladima, javlja HRT.

Policija je patrolnim vozilima i maricama bila na svakom kutku, a ako se netko i odlučio zaputiti prema platou ispred nacionalnog teatra, policajci su ga upozoravali da je ovaj "tulum" nedopušten.

Ovakav potez policije bio je očekivan, s obzirom da je gradski stožer civilne zaštite zatražio strože kontrole "spontanih" okupljanja.

- Poruka je da se, kad postoji mogućnost da se sjedne na terase, ta neformalna druženja koja su prepoznata kao jedan od oblika širenja koronavirusa, da od toga ljudi odustanu u mjeri u kojoj je to moguće, izjavio je u petak na konferenciji za novinare šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Valja napomenuti da je i kišno i nešto hladnije vrijeme vjerojatno dodatno odvratilo dio mladih koji su se prethodnih tjedana redovito okupljali na lokaciji ispred HNK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:56