MARIJA SELAK RASPUDIĆ

‘Predlažem Tomaševiću da zaroni u kantu ispred svog ulaza i pokaže kako se razotkrivaju šverceri smeća‘

‘Možda da se ugleda na Bandića pa pošalje punu dječju pelenu na DNK analizu, kao što je pokojni gradonačelnik nalagao za pseću kakicu‘

Marija Selak Raspudić

 Damjan Tadic/Cropix

Nezavisna saborska zastupnica iz Kluba zastupnika Mosta Marija Selak Raspudić u utorak je na svom je Facebook profilu komentirala tvrdnju gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da se odgovornost za neadekvatno razvrstano smeće može utvrditi i kopanjem po vrećicama smeća te da neki europski gradovi koriste baš tu metodu.

- Tomislav Tomašević studiozno je razradio suvremene forenzičke metode koje služe razotkrivanju švercera smeća. Možda da se i u tome ugleda na Bandića pa pošalje punu dječju pelenu na DNK analizu, kao što je pokojni gradonačelnik svojevremeno nalagao za pseću kakicu. Do tada predlažem da zasuče rukave, uzme masku za ronjenje, obuče crne Vansice i zaroni u komunalnu kantu ispred svoga ulaza pa vlastitim primjerom pokaže kako se razotkrivaju skriveni podupiratelji kantograda - napisala je Selak Raspudić.

Podsjetimo, Tomašević je utorak u večernjim satima tijekom gostovanja u emisiji "Pressing" N1 Ttelevizije dodatno pojasnio plan odvoza i naplate nerazvrstanog otpada “Zagreb više neće biti Kantograd!”.

Tomašević je u "Pressingu", između ostaloga, rekao da najveći problem predstavljaju oni korisnici koji nesavjesnim bacanjem otpada ponište savjesno i precizno sortiranje drugih. Taj se problem, rekao je, može riješiti kažnjavanjem.

- Prvo će biti opomene i upozorenja. Pokušat ćemo individualizirati odgovornost, rekao je dodavši da se to može na više načina: - Vidi li to komunalni redar, naravno da će ta osoba dobiti kaznu. Postoje načini kako se isto tako može i retroaktivno utvrditi odgovornost individualne osobe koja to radi. Zašto ne i kamere kao jedno od rješenja. S druge strane, gdje se nađu računi i utvrdi nečiji identitet u vrećicama. Čak i kopanje po vrećicama su metode u drugim europskim gradovima. Ne kažem da će tako biti u Zagrebu, ali postoje različiti načini kako se može utvrditi i individualna odgovornost, rekao je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:19