TRANSFORMACIJA

PREUREĐUJE SE POPULARNI PROSTOR NA ZAGREBAČKOM TRGU BANA JELAČIĆA Uskoro će ondje vladati glamur i erotika, noćni život metropole neće biti isti

 

Publika sjedi u separeima, lagano pijuckajući pića. Noć lagano odmiče, a na pozornicu izlazi najavljivač, koji im govori kako je pred njima nastup večeri - burleskne plesačice koje će im donijeti dašak glamura i erotike. Publika ih pozdravlja oduševljenim pljeskom, a za to vrijeme pred njih izlaze djevojke odjevene u živopisne kostime i započinju nastup.

Prizor je to koji Zagreb dugo nije vidio, no kada se idućeg mjeseca otvori preuređeni VIP klub na Trgu bana Jelačića, burleska će postati redovni dio noćnog života. Grad je, naime, dao VIP klub na korištenje kazalištu Komedija na neodređeno vrijeme, uz obvezu da ponude program koji će obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada. Vodstvo kazališta osmislio je sve: od uređenja, preko koncepta kluba do izvođača.

Ples i erotika

Trenutno se punom parom radi na uređenju kluba, koji će izgledati posve drugačije nego prije. Jedan šank je već nestao, a na njegovom će se mjestu postaviti pozornica. Ravnatelj kazališta Komedija, Krešimir Batinić, kaže kako je ovakav klub upravo ono što je potrebno gradskom noćnom životu.

Tomislav Krišto / Zagreb
Krešimir Batinić

- Promjene koje se trenutno rade u prostoru su kozmetičkog tipa, jer smo bili omeđeni s četiri stupa koji se tamo nalaze i koje nismo smjeli dirati. No, prostor će unatoč ograničenjima izgledati posve drugačije nego prije. S arhitekticom sam razgovarao o uređenju prostora i dogovorili smo se kako bi bilo dobro da izgleda po uzoru na inozemne kabare klubove. Mislim da je obavila sjajan posao - kaže Batinić, koji pojašnjava kako je prostor koji se upravo uređuje definitivno nešto novo u gradu, ali i u zemlji.

Što se programa kluba tiče, za njega se velikim dijelom brinu Miro Ungar i Matija Dedić. Ungar je zadužen za cabaret program: plesne točke, pjevače i stand up komičare. Sve će to biti prilagođeno našoj sredini, pa će se nastupima dati zagrebački štih. Matija Dedić osmislio je ciklus jazz koncerata.

Ungar kaže kako ovo nije prvi put da se u gradu daje ovakav program: krajem 50-ih radio je varijete u Ilici, u prostoru današnjeg kazališta Kerempuh, dok je početkom 70-ih u kavani Medulić radio cabaret.

- Zagreb sada nema cabaret program, a on mu je potreban. Zato sam osmislio nastupe u kojima će biti puno humora, plesa, estetike, dobrih plesača i malo erotike. Nastupit će sjajni step duo iz Slovenije, komičari Mario Petreković i Peđa Bajović, Ivica Zadro i Žarko Potočnjak kao Bobi i Rudi i još puno odličnih izvođača - kaže Ungar, i dodaje kako će se u svibnju iduće godine u prostoru održati međunarodni festival burleske.

Grupa Queen

Osim toga, iz Komedije će na nastupe dolaziti solisti tog kazališta. U prvoj će se godini tako izvesti kraći naslovi “Filmska burleska”, “Closer/Bliski odnosi”, “Privatne stvari” i “Ne uređuj se za predstavu”, a naslovi će se mijenjati svake sezone. Osim toga, nastupit će i kvartet trombona Zagrebačke filharmonije, koji će izvesti cjelovečernji program koncerta posvećenog kultnoj britanskoj rock skupini Queen.

- Želimo privući novu i mladu publiku. Gledalište nije klasično kazališno, ali u njega ipak stane 120 ljudi - pojašnjava ravnatelj Komedije Batinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:53