ZAGREB BURGER FESTIVAL

Priča o uspjehu hrvatskog ‘majstora za meso‘: ‘Pravili smo vino i nareske, a onda se dogodio preokret‘

Na Trgu dr. Franje Tuđmana od danas počinje gastronomski specijalitet koji će okupiti najkvalitetnije majstore burgera
Nikola Božić sa svojim burgerom
 Željko Hajdinjak/Cropix
Na Trgu dr. Franje Tuđmana od danas počinje gastronomski specijalitet koji će okupiti najkvalitetnije majstore burgera

Divlji Đuro, Đuragan 042 ili pak "račšehljena gujda"? To su samo neka od jela koje će moći probati posjetitelji predstojećeg Zagreb burger festivala, a iza kojeg stoji nevjerojatno kreativan tim Nikole Božića, ugostitelja iz Varaždinskih Toplica, koji već godinama vodi Đurinu Hižu, restoran koji se od 2007. ponosi vrhunskim mesom, domaćim vinom, povrćem...

Sve je, kako nam priča Nikola, krenulo sasvim slučajno. Djed Đuro bio je prava faca, nema tko nije za njega znao. Pripremao je svakojake delicije, brinuo se o tamošnjoj prekrasnoj šumi, a jako je volio spravljati razne oblizeke. Bio je poznat u mjestu kao pravi majstor za meso koje je obrađivao i spravljao po vlastitoj recepturi.

Preokret u Londonu

- Imali smo 6.000 čokota vina, uglavnom graševine, rajnskog rizlinga ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:06