Divlji Đuro, Đuragan 042 ili pak "račšehljena gujda"? To su samo neka od jela koje će moći probati posjetitelji predstojećeg Zagreb burger festivala, a iza kojeg stoji nevjerojatno kreativan tim Nikole Božića, ugostitelja iz Varaždinskih Toplica, koji već godinama vodi Đurinu Hižu, restoran koji se od 2007. ponosi vrhunskim mesom, domaćim vinom, povrćem...
Sve je, kako nam priča Nikola, krenulo sasvim slučajno. Djed Đuro bio je prava faca, nema tko nije za njega znao. Pripremao je svakojake delicije, brinuo se o tamošnjoj prekrasnoj šumi, a jako je volio spravljati razne oblizeke. Bio je poznat u mjestu kao pravi majstor za meso koje je obrađivao i spravljao po vlastitoj recepturi.
Preokret u Londonu
- Imali smo 6.000 čokota vina, uglavnom graševine, rajnskog rizlinga ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....