POSLJEDICE POTRESA

PRIJAVITE ŠTETU OD POTRESA POMOĆU NOVE APLIKACIJE Ured za upravljanje uhitnim situacijama poziva građane da im se jave

 Damjan Tadic / CROPIX

GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“.

Mole se, stoga, građani da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Na ovaj način će pomoći i ubrzati procjenu štete.

'Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite su radili cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka.

Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom. Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.

Još jednom, molimo građane za strpljenje, timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima', stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 17:47