PROCES U ZAGREBU

Pripuz odbacuje optužbe u aferi Agram: ‘Nisam počinio kazneno djelo koje mi se stavlja na teret‘

Dodao je da nije tajna da je bio prijatelj s pokojnim gradonačelnikom Bandićem i prije nego što je došao na čelo grada 2000. godine
Petar Pripuz
 Damjan Tadic/Cropix

Poduzetnik Petar Pripuz odbacio je u ponedjeljak u svojoj obrani na zagrebačkom Županijskom sudu optužbe za trgovanje utjecajem u aferi Agram, u kojoj je postao prvooptuženi nakon smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

"Nisam počinio kazneno djelo koje mi se stavlja na teret", kazao je Pripuz, koji kao i drugi optuženici od početka odbacuje optužbe da je grad bez javnog natječaja Pripuzovu CIOS-u dodijelio posao zbrinjavanja otpada.

Pripuz je kazao i da ostaje pri iskazu iz istrage koji je dao još 20. studenoga 2014. dodajući da nije tajna da je bio prijatelj s pokojnim gradonačelnikom Bandićem i prije nego što je došao na čelo grada 2000. godine.

U istrazi je Pripuz, među ostalim, kazao da nije on inzistirao na ugovorima s gradom nego tadašnji direktor Holdinga Slobodan Ljubičić i gradonačelnik Bandić.

Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Na raspravi početkom ožujka postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače.

Nova gradska vlast u kolovozu je poništila natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada na koji se ponovno prijavila i jedna od Pripuzovih tvrtki, ističući da će posao nakon nabave drobilice raditi gradsko poduzeće Čistoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:25