‘NAJSTROŽE ZABRANJENO‘

Pročelnik Ivica Lovrić: ‘Kandidatima za gradonačelnika nije dozvoljen ulazak u škole‘

Dodao je i kako se odgojno-obrazovne ustanove ne smiju se koristiti u političke svrhe
Ivica Lovrić
 Darko Tomas/Cropix

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u petak je, nakon što je ravnateljica GU Elly Bašić HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata Davora Filipovića zamolila da napusti dvorište škole te pozvala policiju, poručio da kandidatima nije mjesto u školama.

Zakonski je zabranjeno kandidatima za gradonačelnika Zagreba ulaziti u škole, a njihov ulazak u škole je i u suprotnosti s epidemiološkim mjerama jer po tim mjerama u odgojno-obrazovne ustanove mogu ulaziti samo zaposlenici i učenici, odnosno djeca, rekao je Lovrić za Hinu.

Dodao je i kako se odgojno-obrazovne ustanove ne smiju se koristiti u političke svrhe.

"To je najstrože zakonski zabranjeno, a pogotovo sada jer se na taj način krše i epidemiološke mjere", istaknuo je.

Lovrić kaže i da se treba pitati policiju i Stožer civilne zaštite zašto to dopuštaju.

"Politička djelatnost u odgojno-obrazovnim ustanovama nije dozvoljena, a sada kada su na snazi i epidemiološke mjere u škole mogu ulaziti samo zaposlenici i djeca, čak ne mogu ulaziti niti roditelji. U školama nemamo čak niti roditeljske sastanke, nema ničega, sve se odvija na daljinu. Djeca se dovode u vrtiće i škole do ulaznih vrata", objašnjava Lovrić.

Filipović: Obilazili smo prostor bivše vojne bolnice a ne GU "Elly Bašić"

Po pisanju medija HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Filipović je sa suradnicima došao ranije danas u dvorište Glazbenog učilišta Elly Bašić nakon čega ih je ravnateljica Mirela Buchberger Karlo, s obzirom da posjet nije bio najavljen, zamolila da napuste dvorište te je kontaktirala policiju. Filipović je najprije tvrdio da je posjet bio najavljen, a potom je glasnogovornik njegove kampanje Zvonimir Milas preuzeo krivnju rekavši da je propustio obavijestiti školu.

Davor Filipović je u izjavi za Hinu rekao da su obilazili prostor bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici, a ne Glazbeno učilište "Elly Bašić" te je poručio kako nije dobro da se pojedini ravnatelji uključuju u predizbornu kampanju i da u to uvlače učenike.

"Mi smo obilazili prostor bivše vojne bolnice, a ne glazbeno učilište u koje je, među ostalim, zbog podrške HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini uloženo više od 30 milijuna kuna EU sredstava. Nije dobro da se pojedini ravnatelji uključuju u predizbornu kampanju i da u to uvlače učenike", rekao je Filipović.

"Moja je poruka školi da nakon što postanem gradonačelnik sa svojih prozora učenici više neće gledati uništenu imovinu koja propada, nego nove odgojno-obrazovne i kulturne sadržaje", poručio je Filipović.

Vesna Škare Ožbolt ispred Osnovne škole Bukovac

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt najavila je da će danas popodne obići Osnovnu školu Bukovac koja je teško oštećena u potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku prošle godine.

Njezina stručna suradnica u odnosima s medijima Nives Polovina Barun Hini je izjavila da Vesna Škare Ožbolt neće ulaziti u školu, već će biti ispred, a to je tako i unaprijed dogovorila. Znači, nije niti imala namjeru ulaziti u školu, rekla je.

Polovina Barun kaže da Škare Ožbolt ispred te škole dolazi na poziv roditelja jer je Osnovna škola Bukovac oštećena u potresu, a na školi se nije ništa radilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:50