KAOS U METROPOLI

Prometni kaos u metropoli: Zbog relija zatvorili Most slobode, gužve po gradu bile su goleme

Naime, do izmjena u prometu je došlo zbog automobilističke utrke Ina Delta rally, koja se održava u petak i subotu
Gužva u Zagrebu
 Zeljko Puhovski/Cropix

Na ulicama diljem Zagreba u petak poslijepodne bile su velike gužve. Na društvenim su se mrežama mnogi žalili na gužve koje su veće od uobičajenih gužvi u Zagrebu.

image
Google maps gužva u Zagrebu
Screenshot Google Maps

Naime, do izmjena u prometu je došlo zbog automobilističke utrke Ina Delta rally, koja se održava u petak i subotu. Osim toga, zbog radova je zatvoren Most Mladosti prema Novom Zagrebu, a u petak se zbog utrke zatvorio i Most Slobode pa su gužve i zbog toga bile pojačane.

Zbog utrke će potpuna zabrana prometa za sva vozila i pješake biti Mostom slobode, Avenijom Većeslava Holjevca (od Slavonske avenije do Av. Dubrovnik), Antallovom ulicom, Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Ul. E. Murtića do Av.V.Holjevca) i servisnim cestama i parkiralištima uz istočnu stranu „Zagrebačkog velesajma“.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug-sjever i obratno su:

Avenija Dubrovnik - Most mladosti - Držićeva avenija - Ul. Grada Vukovara,
Avenija Dubrovnik - Jadranski most - Savska cesta - Ul. Grada Vukovara.

image
Gužva u Zagrebu
Zeljko Puhovski/Cropix


Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok-zapad i obratno su:

Ulica Grada Vukovara od Savske do Držićeve,
Slavonska avenija - Zagrebačka avenija - Ljubljanska avenija
Avenija Dubrovnik od rotora „Remetinec“ do rotora „Zapruđe“

Sutra od 7 do 19 sati promet će biti obustavljen Sljemenskom cestom od Blizneca do Šestinskog lagvića i Sljemenskom cestom od mjesta „Pila“ preko „Hunjke“ do „Jaslica“.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu su:

Zagreb - Bistra - Stubičke Toplice,
Zagreb - Sesvete - Sveti Ivan Zelina - Marija Bistrica

Sutra od 08,45 do 17,30 sati promet će biti obustavljen državnom cestom D29 od Kašine preko Laza Stubičkog do Laza Bistričkog.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu i obratno su:

Zagreb - Sesvete - Belovar - Moravče - Laz Bistrički - Marija Bistrica, priopćila je zagrebačka policija.

image
Gužva u Zagrebu
Zeljko Puhovski/Cropix

Izmjene u javnom prometu

Zbog utrke su izmijenjene i pojedine autobusne linije terminala Glavni kolodvor, kao i na autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme) te 263 (Dubec – Sesvete – Kašina - Planina Gornja) prometovat će izmijenjeno.

U petak, 25. rujna, od 15,45 do 24 sata, autobusne linije terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera.

Autobusi linija 166 (Glavni kolodvor – Donji Dragonožec), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 241 (Glavni kolodvor - Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor - Podbrežje), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski vrh) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica - brza linija), vozit će s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusi će iz smjera Glavnog kolodvora koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Muzej suvremene umjetnosti na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca.

Autobusne linije 219 (Glavni kolodvor – Sloboština), 220 (Glavni kolodvor – Dugave) i 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo u Ulicu Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama.

Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Središće na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke.

image
Gužva u Zagrebu
Zeljko Puhovski/Cropix

Linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište) će od Glavnog kolodvora voziti Ulicom Hrvatske bratske zajednice odakle će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, zatim desno na Aveniju Marina Držića te preko Mosta mladosti i Avenijom Dubrovnik do Remetinečkog rotor gdje skreće lijevo na Remetinečku cestu i nastavlja vožnju uobičajenom trasom.

Iz smjera Glavnog kolodvora, linija 234 će privremeno koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije.

U nastavku utrke u subotu, 26. rujna bit će obustavljena autobusna linija 140 (Mihaljevac – Sljeme), u vremenu od 7 do 19 sati, dok će linija 263 (Dubec - Sesvete - Kašina - Planina Gornja), u istom periodu, biti skraćena te će autobusi prometovati do stajališta Kašina-okretište. U smjeru Dupca polasci će se ostvarivati prema voznom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:26