SRAMOTNA PRAKSA

PROPISI NE VRIJEDE ZA DJELATNIKE GRADA Parkirali na Gornjem gradu, pa redarima ostavili poruke na autima: 'Radim u vijećnici. Provjerite na porti!'

 Tomislav Krišto / CROPIX

ZAGREB - "Radim u starogradskoj vijećnici, molim vas da nazovete ako vam smeta vozilo", napisala je Jasenka Juroš, djelatnica u Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova Zagreba, na vjetrobransko staklo svojeg vozila kojeg je ostavila nasred nogostupa. Uz obavijest kao dokaz o radnom mjestu, na instrumentnoj ploči ostavila je i službenu iskaznicu Skupštine.

Ona je samo jedan od desetero vozača koji su jučer uoči zasjedanja Gradske skupštine svoja vozila ostavili samo nekoliko metara od ulaza u Skupštinu umjesto da su ih parkirali u garaži Tuškanac ili jednoj od garaža u Tkalčićevoj ulici.

(Foto: Tomislav Krišto / CROPIX)

- Znate, morala sam na posao doći već oko 6 sati. Priznajem, nisam razmišljala o parkiranju u garaži Tuškanac - opravdala se Jasenka Juroš. Neki su vozila parkirali uz nogostup, drugi na njemu, a bilo je i onih koji su zauzeli i rezervirana parkirna mjesta zastupnika. I drugi vozači su na vjetrobranskim staklima ostavili obavijesti u kojima piše da su zaposleni u Gradu, međutim, nijedan zbog toga nije kažnjen, odnosno nije se izdala nijedna dnevna parkirališna karta koja ostale građane košta 150 kuna.

(Foto: Tomislav Krišto / CROPIX)

- Mene nitko ne pita kad koristim privatno vozilo u poslovne svrhe i ne dobivam povrat troškova. Stoga ne vidim zašto bi ovaj slučaj trebao biti drugačiji. Naime, ostavio sam tamo vozilo samo pola sata dok sam skoknuo na kavu - tvrdi Vjeran Majerić, koji je također jučer nepropisno parkirao svoje vozilo. Slično nam je rekao i Stipe Tutiš iz Zavoda za zaštitu spomenika, koji je također vozilo ostavio ondje na samo nekoliko minuta.

(Foto: Tomislav Krišto / CROPIX)

- Imao sam nešto hitno obaviti, vozilo zapravo nije ni moje, a stvarno mi se žurilo. Da, kao što kažete, postoji garaža - nadovezao se Tutiš. Međutim, jedini koji se zbog nepropisnog parkiranja ispričao u napisanoj obavijesti na staklu.

Međutim, nagradu za parkiranje jučer je zasigurno zaslužila Hana Matić, koja je na vjetrobranskom staklu ostavila broj mobitela koji se više niti ne koristi. Do nje se, naime, moglo doći samo uz pomoć portira Skupštine, koji nas je obavijestio da će vozilo ukloniti. Pomoćnik pročelnika za prometno i komunalno redarstvo Mate Kraljević rekao nam je da ostavljanje vizitki i brojeva telefona na vjetrobranskim staklima ne opravdava nikoga, nego je potrebno poštovati prometne znakove.

(Foto: Tomislav Krišto / CROPIX)

- Nikako ne stoji da redari zaobilaze djelatnike u Skupštini, prometni znak vrijedi za sve. To što možda prometni redar jučer nije obišao Gornji grad, sasvim je druga priča - rekao je Kraljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:36