INTERGALACTIC DINER

PRVA PRAVA AMERIČKAZALOGAJNICA U ZAGREBUPosluživat će burgere, pite, rolice...

Diner je podružnica uspješnog beogradskog koncepta koja će posluživati originalne burgere, pite, rolice i druga brza jela

Intergalactic Diner, zagrebačka inačica poznatog beogradskog dinera, odnosno zalogajnice američkog stila, otvara se u ožujku na Savskoj cesti, u HOTO tornju u kojem je nekad bilo sjedište T-coma. Adaptacija prvog zagrebačkog dinera počet će u siječnju, a prvi gosti očekuju se u ožujku.

- Intergalactic Diner je za inspiraciju uzeo najsretnije vrijeme u suvremenoj povijesti planeta. Šezdesete godine 20. stoljeća, kada je čovječanstvo krenulo prema zvijezdama. Svi su se tada nadali da ćemo uskoro ići na Mjesec, Mars ili još dalje. Vrijeme je bilo puno radosti i optimizma, upravo onoga što nam svima sada nedostaje - kaže Boban Vuković, vlasnik kompanije Starcat d.o.o. koja je vlasnik Intergalactic Diner restorana i koncepta.

Vlasnik Dinera navodi da će interijer biti sličan onim beogradskima jer je to njihov stil - postere na beogradskim zidovima napravio je poznati ilustrator Steve Thomas, a tema je nostalgija.

- Odnosno žal za nečime što se moglo dogoditi, a nije zbog pogrešnog pravca kojim je krenulo čovječanstvo - priča Vuković i kaže kako je to poruka koju su željeli prenijeti gostima.

U zagrebačkom Intergalactic Dineru također će se naći jela koja se nalaze i u beogradskim, a imena jela sastoje se od asocijacija na sastojke koje sadrže i nekog znanstveno-fantastičnog pojma.

- Primjerice, imamo jelo Sirius, burger s buffalo mozzarellom, koji nosi ime po najsvjetlijoj zvijezdi na nebu. Također, tu su i Big Bang, Captain Pickle, Starfire Rolls, Hollow Planet dvostruki burger s rupom u sredini mesa iz kojih izlazi kikiriki maslac te brojna druga jela - kaže Vuković i navodi kako će novi jelovnik, koji će izaći u siječnju, sadržavati i neke novosti.

Osim zalogajnice, u Zagrebu, Rijeci i Splitu Vuković s hrvatskim partnerom namjerava otvoriti i palačinkarnicu Sugar and Spice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:35