NAKON IZBORA

Rada Borić odlazi iz Sabora: ‘Iskustvo je sada značajnije pokazati u funkcioniranju gradske Skupštine‘

Izrazila je nadu da će u Gradskoj skupštini u redovima oporbe vidjeti i kandidate Domovinskog pokreta
Rada Borić
 Damjan Tadić/Cropix

Saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić kazala je u nedjelju da je ne čudi činjenica da je Tomislav Tomašević dobio do sada najveću potporu birača u Zagrebu, istaknuvši da su protukandidati vodili opasnu huškačku kampanju.

“Situacija od prije dva tjedna se nije promijenila što se tiče naše kampanje i samog kandidata Tomaševića, koji je uporno govorio ne samo o problemima, nego i rješenjima za probleme Zagreba, za razliku od protukandidata Miroslava Škore koji se bavio nikad viđenim, posebice u lokalnim kampanjama, prljavom kampanjom”, kazala je Borić za Hinu iz stožera Možemo!.

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva u 21 sat, Tomislav Tomašević osvojio je 197.845 glasova na izborima za gradonačelnika Zagreba, što je do sada najveći broj glasova, više i od podrške koju je pokojni gradonačelnik Milan Bandić dobio 2013. godine.

Borić je oštro osudila kampanju protukandidata Domovinskog pokreta Miroslava Škore, koji je od građana Zagreba dobio upola manju potporu i stala u obranu civilnog društva.

“Bilo je izuzetno opasno, nekakva vrsta 'orbanizacije' civilnog društva i napad na civilno društvo koje je transparentno pokazivalo svoje izvještaje. Žalosti me da je bila takva kampanja”, kazala je.

Borić je potvrdila da nakon lokalnih izbora, neće zadržati poziciju zastupnice u Hrvatskom saboru.

“Bit ću zastupnica u Skupštini, ali ću izaći iz Sabora. Mislim da je sada značajnije pokazati to iskustvo koje imamo u funkcioniranju Skupštine”, poručila je te izrazila je nadu da će u Gradskoj skupštini u redovima oporbe vidjeti i kandidate Domovinskog pokreta.

“Ja se samo nadam da će njegovi zastupnici biti prisutni u Skupštini. Iako ćemo imati stabilnu većinu, za velike projekte želimo konsenzus i sa budućom opozicijom, pa se nadam da će i Škoro, Hasanbegović i Lederer biti tamo i raspravljati o tim kapitalnim projektima za Zagreb i imati kreativne prijedloge”, poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 02:35