JAVNI PRIJEVOZ

RADIKALNE PROMJENE U ZET-u, UVODI SE NOVI MODEL NAPLATE KARATA Kod vozača tramvaja i autobusa ubuduće se više neće moći kupiti karta po 4 kune

 
 Marko Todorov / CROPIX

Od 1. svibnja putnici ZET-a nemaju više pravo na oprost prvog prekršaja. Popularna odluka koja je brojnim 'švercerima' omogućila da ne plate kaznu ako su prvi put uhvaćeni u vožnji bez karte postala je prošlost, a u ZET-u kažu da je mjera bila privremena.

- Uvažavajući mišljenja korisnika koji savjesno plaćaju uslugu prijevoza, kao i uz odgovornu upravljačku politiku, dosadašnja pogodnost, koju se moglo koristiti dulje od godinu dana, više se ne primjenjuje. Uvjereni smo da je tolerantniji pristup dodatno pobudio svijest da uslugu prijevoza treba plaćati kao i svaku drugu, posebice zato što se u proteklom razdoblju, u skladu s mogućnostima prijevoznika, kao i potrebama korisnika, dodatno modulirao sustav naplate, čime je usluga prijevoza postala još dostupnija - kažu u ZET-u. Iz te podružnice Holdinga nisu nam htjeli odgovoriti koliko su kazni na taj način oprostili.

Mjera je na snagu stupila 1. ožujka prošle godine, a predložio ju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i to baš u vrijeme prije lokalnih izbora.

Ipak, ovo nije jedina novost iz ZET-a. Neslužbeno doznajemo da će 1. srpnja biti uvedena nova karta po cijeni od 15 kuna koja će vrijediti dva ili tri sata.

Još je jedna novost da će se u tramvajima i autobusima moći kupiti samo ta karta, a karte od četiri ili deset kuna moći će se kupiti samo na kioscima i na prodajnim mjestima ZET-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:36