NE ODUSTAJU

Radnici Čistoće nastavljaju štrajk: ‘Želimo pisanu potvrdu da njih trojica neće dobiti otkaz, treća smjena neće raditi!‘

Sindikalist zagrebačke Čistoće za Jutarnji je rekao da će u trećoj smjeni u štrajku ostati stotinjak radnika

Prosvjed radnika Čistoće

 Ranko Suvar/Cropix

Da se štrajk radnika Čistoće nastavlja, potvrdio nam je Zdravko Stoilković, sindikalist zagrebačke Čistoće.

- Radnici nisu zadovoljni privremenom suspenzijom odluke o otkazima za trojicu radnika. Žele pisanu potvrdu od Uprave Holdinga da će ih vratiti na posao, a dok to ne dođe, kamioni ne izlaze na teren - ispričao je Stoilković za Jutarnji navodeći da će u trećoj smjeni u štrajku ostati stotinjak radnika.

Oko 17 sati u prostore podružnice Čistoće došli su predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković i članica Matija Subašić Maras, koji su radnicima priopćili da će se odluka o otkazima trojici privremeno suspendirati, kako bi se mogli vratiti na posao. Ipak, radnici to nisu prihvatili dok tu odluku Uprave ne dobiju na papiru.

- Ne vjerujem da će se situacija promijeniti do jutra - rekao je sindikalist.

Da će odluka o suspenziji prvremeno biti suspendirana, najavio je ranije Davor Vić, šef Čistoće. Dodao je da, prema njegovim informacijama, to znači kako radnici prekidaju štrajk i da treća smjena izlazi na teren normalno.

- Radnici smatraju da je odluka o otkazima nepravedna i pretjerana. Razumijemo da su pod velikim pritiskom, ali su spomenuta trojica radnika svjesni da su napravili pogrešku s tim kontejnerima, a toga su svjesni i svi radnici u štrajku - kazao je Vić, dodajući da trojica radnika mogu nastaviti raditi i da im odluka o otkazima nije niti uručena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:41