75. OBLJETNICA

RADNIČKA FRONTA OBILJEŽILA DAN OSLOBOĐENJA ZAGREBA Na skulpturi posvećenoj zagrebačkim žrtvama fašizma projicirali čestitku

 Radnička Fronta

Aktivisti Radničke fronte sinoć su Dan oslobođenja Zagreba 8. svibnja obilježili projekcijom čestitke "Nepokorenom gradu" na skulpturi posvećenoj zagrebačkim žrtvama fašizma.

Iz Radničke fronte u petak su priopćili da su 75. obljetnicu oslobođenja Zagreba od fašizma obilježili na južnom završetku zagrebačkog Strossmayerovog trga, projiciravši čestitku "Nepokorenom gradu".

Čestitka je projicirana na "Strijeljanje talaca" Frane Kršinića, skulpturu postavljenu 1954., koja je posvećena svim žrtvama fašističkog terora s područja Zagreba.

"Danas smo svjedoci sve veće rehabilitacije onih koji su bili provoditelji terora, kao i njihovih sljedbenika. Htjeli smo podsjetiti na žrtve koje je Zagreb podnio u borbi protiv fašizma kako bismo upozorili na zabrinjavajuće pojave, ali i odati počast palim i preminulim borcima, kao i onima koji su srećom još s nama", poručuju.iz Radničke fronte.

Ističu kako to duguju 50.000 Zagrepčanki i Zagrepčana koji su se angažirali u Narodnooslobodilačkoj borbi, kao što to duguju i 18.000 Zagrepčana i Zagrepčanki koji su ubijeni ili poginuli tokom Drugog svjetskog rata.

Nakon akcije kojom su obilježili godišnjicu proboja logoraša iz Jasenovca i ove akcije za Dan oslobođenja Zagreba, iz Radničke fronte najavljuju da će danas zajedno s partnerima iz Lijevog bloka još jednom obilježiti ovaj dan, a pripremaju i nešto za sutrašnji Dan pobjede nad fašizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:17