NAPETO U ZAGREBU

RASKOL BANDIĆA I KALINIĆA? Tijekom svađe gradonačelnik navodno zatražio od svog suradnika da odstupi; Iz Grada demantiraju: Pročelnik ima poseban stil

 
Milan Bandić i Pavle Kalinić
 Grad Zagreb

U Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba koji predvodi Pavle Kalinić situacija čini se, neslužbeno doznajemo, nije baš najbolja, a Gordan Akrap, voditelj odjela za poslove obrane i informacijske sigurnosti pri tom Uredu, najavio je ovih dana nadležnima odlazak s te funkcije. Iako naši izvori tvrde da je takav razvoj događaja posljedica stanja koje nakon potresa u Zagrebu vlada u Uredu što ga predvodi Kalinić, izvor blizak Akrapu nas je uvjeravao kako to nema veze s tim, već da je navodno dobio bolju ponudu za posao i da zato napušta ured.

- Dobio je bolju ponudu za posao i zato odlazi, to zaista nema veze ni s potresom ni s trenutnom situacijom u Gradu Zagrebu - rekao nam je sugovornik blizak Akrapu. Pokušali smo dobiti i neki odgovor od Pavla Kalinića, ali nije odgovarao na poruke, a ni na pozive, iako je obavijestio svoje suradnike da smo ga kontaktirali.

U kuloarima se, osim te informacije o Akrapovoj ostavci, proširila još jedna spekulacija o navodnom sukobu između gradonačelnika Milana Bandića i Kalinića.

I dok jedan izvor tvrdi da je među njima ujutro bilo povišenih tonova i da je u raspravi komunikacija eskalirala do toga da je gradonačelnik Bandić od Kalinića zatražio da navodno odstupi, iz ureda gradonačelnika Bandića nas uvjeravaju da to nije ništa neobično te da nitko nikoga nije tražio da ode. Sukob se dogodio u jutarnjim satima, a kasnije su se Bandić i Kalinić opet, tvrde u Gradu, susreli, i u 15 sati su bili zajedno na sastanku civilne zaštite.

- Niti je Bandić od Kalinića zatražio ostavku, niti je Kalinić podnio ostavku. Pročelnik Kalinić ima poseban stil izražavanja i njegovi bliski suradnici su se na to navikli - rekla je nam je Bandićeva glasnogovornica, Ivanka Čuljak Milidrag.

Još jedan sugovornik iz Kalinićevog ureda koji je želio ostati anoniman objašnjava nam da je komunikacija između dvojica i inače intenzivna, pa da se oni 'često tako razgovaraju'.

- Pričekajmo sutra, jutro je pametnije od večeri - komentirao je naš sugovornik iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Zanimljivo je da je na stranicama Grada Zagreba i dalje vidljiv natječaj objavljen 11. ožujka za imenovanje pročelnika/pročelnice Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, ali to u Gradu objašnjavaju kao uobičajenu proceduru.

Gradonačelnik Bandić navodno je, prepričavaju kuloari, nezadovoljan načinom na koji se spomenuti ured nosi sa situacijom, ali iz gradonačelnikovih ureda i to opovrgavaju.

S druge strane Kalinić se, pak, navodno pravda da njegov ured ima samo 20-tak djelatnika i da ne mogu više napraviti. Naš sugovornik iz Kalinićevog ureda također nam je objasnio kako ideja tog ureda nije da on djeluje u kontinuitetu nakon krize, već da su oni, slikovito rečeno, prva linija obrane.

- To je ekipa koja prvi dan izlazi na teren i djeluje prva dva do tri dana non stop. Njihovo djelovanje daje vremena ostatku sustava koji bi onda trebao nastaviti djelovati. Grad je jutro nakon potresa normalno funkcionirao, moglo se voziti ulicama, prolaziti, dakle ured je ipak nešto i dobro napravio - ispričao nam je sugovornik iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:08