RADOVI U ZAGREBU

Razrovanu livadu oko spomenika Holjevcu uređuju s dva mjeseca zakašnjenja: ‘Znate, padale su kiše...‘

Kada će točno svi radovi u potpunosti biti dovršeni ne žele prognozirati jer to "također ovisi o vanjskim vremenskim uvjetima."
 /Cropix

Tjednima nakon što su završeni radovi na vrelovodu u blizini spomenika Većeslava Holjevca, radnici bagerom poravnavaju tlo. Stigli su kamioni sa zemljom, a sljedeći je korak sadnja trave kako bi se uskoro put prema Novom Zagrebu izgledao kao i prije.

Upravo onuda prolazi većina autobusa koja putuju u smjeru Like, Gorskog kotara i obale, a sama Avenija Većeslava Holjevca i obližnji Most mladosti česta su putanja Zagrepčana. Ne čudi stoga što su brojni priželjkivali da spomenik zagrebačkom gradonačelniku iz sredine prošlog stoljeća, koji je hrvatsku prijestolnicu proširio i preko Save, što prije zasja u punom sjaju.

image
/Cropix

Kada je fotograf Cropixa u utorak obišao ovu lokaciju, bager je punom parom pokrivao do nedavno radovima razrovano tlo, a već dan kasnije ono je bilo u mnogo boljem izdanju. Ostalo je još zemlje koja se treba rastresti, ali nam je bagerist kojeg smo tamo zatekli objasnio da će ubrzo sve biti gotovo.

image
/Cropix

Iz HEP Toplinarstva objašnjavaju kako su radovi na Aveniji Većeslava Holjevca započeli u kolovozu, a strojarski dio radova završen je sredinom listopada. Pitali smo ih stoga zbog čega se završna sanacija gradilišta obavlja tek sada, dva mjeseca kasnije.

- Provođenje sanacije gradilišta ovisi o vanjskim vremenskim uvjetima, stoga se sa sanacijom započelo tek nakon što su prestale oborine koje su utjecale na vlažnost tla – objasnili su.

Kada će točno svi radovi u potpunosti biti dovršeni ne žele prognozirati jer napominju da to "također ovisi o vanjskim vremenskim uvjetima."

image
/Cropix

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Goran Đulić u kratkom razgovoru za Jutarnji list potvrdio je da se radovi na vrelovodu u blizini spomenika približavaju kraju, odnosno da je veći dio već dovršen.

- Prvi rokovi bili su postavljeni tako da se sa svime završi prije početka sezone grijanja pa nismo bili u potpunosti zadovoljni stvarnom brzinom izvođenja radova – rekao je Đulić i dodao:

- Naravno da bi građanima bilo lakše da se sve ranije dovršilo, ali bitno da je sada gotovo i da su novi vrelovodi u funkciji.

image
/Cropix

Radovi koje HEP Toplinarstvo provodi na Aveniji Većeslava Holjevca dio su projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ čija je ukupna vrijednost 700 milijuna kuna od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Iz HEP-a naglašavaju kako se radi o najvećem takvom projektu u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:44