REMETINEC

REKONSTRUKCIJA PROBILA PLAN Novi rotor stajat će oko 47% više od zacrtanog

Radovi na remetinečkom rotoru
 Jutarnji list

Velika rekonstrukcija remetinečkog rotora stajat će točno 331,6 milijuna kuna, pokazuje dokumentacija objavljena na dnevnom redu sljedeće sjednice zagrebačke Gradske skupštine, što je za 105 milijuna kuna više nego što je gradonačelnik Milan Bandić objašnjavao u studenom 2017. godine.

- Izlicitirano je 225 milijuna kuna - govorio je, naime, tada Bandić.

Nakon toga, cijena velike obnove mijenjala se praktički iz mjeseca u mjesec pa je tako vrlo brzo cijena prvo narasla na 250, pa na 286 te na 300 milijuna kuna.

Posljednji iznos od 331,6 milijuna kuna poprilično je točan jer će se upravo ta cifra naći na ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova EU, koji bi trebali potpisati gradonačelnik Bandić i ministar prometa Oleg Butković. No da bi ugovor uopće mogao biti potpisan, prvo ga trebaju odobriti gradski zastupnici na sjednici u četvrtak. A vrlo je izgledno da će do toga i doći jer je cijeli dokument prihvatilo i svih 11 članova skupštinskog Odbora za kontrolu, u kojem, među ostalim, sjede zastupnici Neovisnih, Lijevog bloka i SDP-a.

Prema tom ugovoru, Grad Zagreb imat će pravo na 320,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava od čega je 85 posto odnosno 272,8 milijuna kuna osigurano iz europskih fondova, a 48,1 milijun kuna financirat će država. Preostalih desetak milijuna kuna osigurat će se kroz zagrebački proračun.

Prema ugovoru Zagreb može dobiti predujam od najviše 128 milijuna kuna. Na radove privremene regulacije prometa izdvojeno je tek 4 milijuna kuna, za otkup zemljišta je potrošeno 8,6 milijuna kuna, a za gradnju elektroenergetske mreže 8,9 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:05