NOVA USLUGA

Revolucija u PU zagrebačkoj: Više ne morate čekati u redovima, kreću rezervacije putem mobilne aplikacije

Trebate obaviti upravne poslove u Heinzelovoj? Odaberite i rezervirajte termin - korištenje aplikacije iznimno je jednostavno

Zgrada MUP-a u Heinzelovoj ulici

 Darko Tomas/CROPIX

Za obavljanje upravnih poslova od 24. listopada u Policijskoj upravi zagrebačkoj na lokaciji u Petrinjskoj 30 aktivna je usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije, odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese.

Navedena usluga od utorka, 8. studenoga, bit će aktivna i za lokaciju Heinzelova 98. Za podnošenje zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta građani će na ovaj način moći izbjeći čekanje u redovima na šalterima u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98. Osim navedenih poslovnih procesa, za Heinzelovu 98 putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati i termine za poslove vezane za vozačke dozvole i vozila, objavila je PU zagrebačka.

Korištenje aplikacije iznimno je jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR. Ulaskom u aplikaciju, kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan, odnosno prvi slobodan termin.

image
PU zagrebačka

"Mole se građani da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba - jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska otkažu svoj termin kroz aplikaciju".

Osim putem mobilne aplikacije, građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom u predvorju zgrade u Heinzelovoj i Petrinjskoj ulici.

"Isto tako, građanima skrećemo pozornost da se u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela. Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani".

Sve informacije građani mogu dobiti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2023 14:50