I DALJE NEDODIRLJIV

REZULTATI ANKETE Da se izbori za gradonačelnika Zagreba održe danas Bandić bi odnio uvjerljivu pobjedu!

 Damjan Tadić/CROPIX

Da se danas održavaju lokalni izbori za gradonačelnika Zagreba, pobjedu bi u prvom krugu uvjerljivo odnio aktualni gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić uživa potporu 38 posto birača, što je mnogo više od drugoplasiranog SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića za kojeg bi glasalo svega 19,3 posto građana.

Pokazalo je to veliko istraživanje koje je za portal politikaplus.com na uzorku od 1002 ispitanika izradila agencija Ipsos puls.

SDP-ovom kandidatu se opasno približio Vladimir Ferdelji, nezavisni kandidat kojeg su podržali HSLS, HSS i Zelena lista: podršku mu daje 17,3 posto građana.

Porazno nisku podršku ima HDZ-ova kandidatkinja Margareta Mađerić (2,8 posto), ispred nje su i Tatjana Holjevac (5,5 posto) i Branko Vukšić (3,8) posto.

Bandiću posljednja dva mjeseca popularnost raste, a Ostojić bilježi još lošije rezultate nego prethodni kandidat SDP-a Davor Bernardić koji je zbog slabog rejtinga bio i smjenjen.

Situacija za SDP-ovog kandidata nije ništa bolja ni u drugom krugu. Prema Ipsos pulsovom istraživanju, Bandić u drugom krugu dobiva 55,3 posto podrške, dok Ostojić svega 33,6 posto. ( V.P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:39