TRAŽE HITNU SANACIJU

Roditelji prosvjedovali ispred zgrade s koje pada fasada: ‘Našoj je djeci ugrožena sigurnost‘

Upozorili su, kaže, i upravu vrtića, gradski ured za obrazovanje, gradsku inspekciju, a poslali su upite i vlasniku

Fasadna ploča pala na terasu kafića

Roditelji djece koja pohađaju vrtić na zagrebačkim Vrbanima u zgradi s koje je u ponedjeljak pala fasadna ploča, okupili su se u utorak navečer ispred zgrade tražeći hitnu sanaciju i siguran prolaz za svoju djecu koja odlaze u vrtić, ali i školu u blizini.

Majka dvoje djece Sandra Šumera Madjer za RTL Danas rekla je da su se okupili jer su zabrinuti za sigurnost djece, prolaznika, djelatnika škole, vrtića i svih građana.

"Sigurnost im je svakodnevno ugrožena", izjavila je Šumera Madjer dodavši kako građane jako ljuti nebriga jer od 2019. godine upozoravaju na padanje fasadnih ploča.

Pale su, kaže, u kolovozu 2019. godine, kada su nakon nekog vremena sanirane, ali su i nakon toga padale, a padale su i nakon potresa u ožujku.

Upozorili su, kaže, i upravu vrtića, gradski ured za obrazovanje, gradsku inspekciju, a poslali su upite i vlasniku.

O opadanju fasade s dječjeg vrtića na Vrbanima gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je danas da je riječ o privatnoj zgradi i da je zaštićen ulaz.

"U komunikaciji smo s vlasnikom zgrade i njegova je odgovornost da zamijeni ploče", rekao je Tomašević na otvorenju post-covid poliklinike Specijalne bolnice za plućne bolesti ispred Doma zdravlja Zagreb – istok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:21