DR. DARKO RICHTER

SDP osudio izbor ravnatelja Srebrnjaka, Peđa Grbin zbog ovog imenovanja prigovorio Tomaševiću

"Tražimo preispitivanje ove odluke Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak", poručili su iz SDP-a
Dr. Darko Richter
 Ronald Gorsic/Cropix

SDP Grada Zagreba objavom na Facebooku poručio je da osuđuje imenovanje Darka Richtera na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

"SDP Zagreb se ne slaže s imenovanjem ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Stavovi Darka Richtera o pitanjima nasilja nad ženama kodificiranim u Istanbulskoj konvenciji te o pitanjima medicinski potpomognute oplodnje suprotni su ciljevima i vrijednostima za koje se SDP zalaže. Tražimo preispitivanje ove odluke Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak", poručili su iz SDP-a na Facebooku.

Ključna stvar zbog koje je ovo imenovanje naišlo na zgražanje u SDP-u, kako neslužbeno doznajemo, su stavovi dr. Richtera o umjetnoj oplodnji, koju je nazvao silovanjem u epruveti.

- Takav stav govori da je to osoba koja diskriminira djecu začetu potpomognutom oplodnjom. A pitanje je i kako će roditelji čija djeca nisu došla na svijet prirodnim putem se osjećati kad zatraže liječničku pomoć u ustanovi koju vodi osoba s ovakvim stavovima, kažu neslužbeno u SDP-u.

Zbog imenovanja dr. Richtera jučer je, doznajemo, predsjednik SDP-a Peđa Grbin prigovorio zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i njegovom suradniku Teodoru Celakoskom.

Podsjetimo, Richter je u intervjuu za Glas Koncila 2010. godine izjavio: "U potrazi za rješenjem pitanja neplodnosti mi smo kao liječnici bili dosta dobro upoznati s raznim načinima, od kojih se neki doista i ne protive, dok su drugi u manjoj ili većoj suprotnosti s prirodnim i božjim zakonima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:24