PRIJELAZNI ROK

SDP-ovci IZ TRNJA MASOVNO PRELAZE KOD JOSIPOVIĆA! 'Nas 35 je već otišlo, a taj broj će rasti!'

Ministri su nedostupni tri i pol godine i totalno otuđeni od članstva te sami sebi dovoljni u svojem mandatu, izjavio je Mirko Drvar, predsjednik SDP-a Trnje
 Neja Markičević/CROPIX

Vodstvo i članstvo SDP-a Trnje bi na konferenciji za novinare trebalo predstaviti javnosti svoju odluku o prelasku u stranku "Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez" koji je nedavno osnovao bivši predsjednik Ivo Josipović. Uz njega na konferenciji će o razlozima ovog političkog transfera govoriti i predsjednik SDP-a Trnje Mirko Drvar.

- Da, istina je, danas ćemo objaviti da nas 35 izlazi iz SDP-a, a taj broj i dalje raste. Među onima koji odlaze su i tri gradska vijećnika. Zašto smo izašli? SDP je u zadnjih šest godina postao duboko podijeljena stranka. Iako prividno složni, u županijama i mjesnim organizacijama stvorile su se grupe unutar stranke koja svaka ima svoj plan i cilj za osvajanje položaja u stranci. Svaki unutarstranački izbori s više kandidata, umjesto da nakon završetka i priznavanja pobjede najboljeg kandidata budu primjer zajedništva, stvaraju sukobe - rekao nam je Drvar.

Dodaje kako je komunikacija na nivou Gradskog odbora slaba, a s Iblerovim trgom i ne postoji.

- Ministri su nedostupni tri i pol godine i totalno su otuđeni od članstva i sami sebi dovoljni u svojem mandatu. Prozivanje ljudi tko s kime pije kavu i tko se s kim slika te poznati potezi izbacivanja iz stranke onih koji kritički govore o problemima nisu put koji mi podržavamo - rekao nam je Drvar.

Zato, zaključuje on, odlaze u stranku Naprijed Hrvatska koja je "svojim programom i društvenom tolerancijom izbor svakog lijevo orijentiranog člana društva".

Kako doznajemo od glasnogovornice stranke Jasmine Kapetanović, ovo nije jedini prelazak u novu Josipovićevu stranku koja je osnovana 31. svibnja i do sada ima oko 1300 članova. Već krajem tjedna prijelazni rok se nastavlja u Zagrebu, ali i u još nekim dijelovima Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:58