BANDIĆEVA PREDNOST U UTRCI

SDP: 'Sljedeća anketa bit će bolja!' HNS: 'Ovo je uvod u gubitak Zagreba!'

Zagreb, 160213.Bivsi SDP-ovac, aktualni gradonacelnik Milan Bandic i Rajko Ostojic kandidat SDP-a za gradonacelnika grada Zagreba na tradicionalnoj cestovnoj utrci Medicinskog fakulteta - 162 stube.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je još jedno istraživanje pokazalo da SDP-ov kandidat Rajko Ostojić nema šanse protiv Milana Bandića u utrci za gradonačelnika Zagreba, u najvećoj vladajućoj stranci ne skrivaju da su ozbiljno zabrinuti.

Prva anketa prije nešto više od mjesec dana pokazivala je da aktualni gradonačelnik “šiša” SDP-ova kandidata za 12 posto. Razlika se sada popela na čak 19 posto.

- Jasno je da je situacija zabrinjavajuća - priznao nam je jučer član vodstva SDP-a koji smatra da pod hitno treba intenzivirati Ostojićevu kampanju, ali i mijenjati je.

U HNS-u koji podržava Ostojića još su veći pesimisti. Jedan visokopozicionirani HNS-ovac rekao nam je kako je gotovo nemoguće da Ostojić pobijedi Bandića.

- Teško da će u ovakvim okolnostima uspjeti stići razliku koju Bandić ima. Ovo je uvod u gubitak Zagreba! - izravan je naš sugovornik.

Drugi krug siguran

Sam Ostojić, pak, širi optimizam pa je i jučer poručio: - Naravno da ću pobijediti.

- Ovo je prva anketa s kandidatima koji su se prvi put prezentirali. Definitivno, ovo je nulta točka. Iz dana u dan potpora raste i očekujem da će već sljedeća anketa biti značajno bolja - rekao je jučer novinarima prilikom obilaska Zagreba.

SDP-ovci priznaju da će borba za zagrebačkog gradonačenika biti teška te će se razlika mjeriti u nekoliko postotnih poena, no jedan član Predsjedništva stranke uvjerava nas da će Ostojić sigurno izboriti ulazak u drugi krug u kojem će pobijediti Bandića.

- Ostojić može pobijediti - uvjerava nas i tumači kako će se u drugom krugu izbora za gradonačelnika birati između dosadašnjeg Bandićeva načina vladanja i onog drugačijeg te da će upravo tu prevagnuti Ostojić. Prema istom istraživanju, SDP-ova lista za Gradsku skupštinu dobiva 30 posto glasova birača, dvostruko više od prve sljedeće.

Ferdelji za leđima

- To je naše biračko tijelo u glavnom gradu i to je ono što može dobiti i Ostojić - kaže naš sugovornik iz vodstva SDP-a koji stoga smatra da se u iduća dva mjeseca treba koncentrirati na to kako SDP-ovu kandidatu vratiti birače te stranke koji su, po svemu sudeći, prešli na stranu nezavisnog Vladimira Ferdeljija, koji dobiva 17,3% podrške, što je tek 2 posto manje od Ostojića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:08