KADROVIRANJE

SDP-u ide mjesto u Upravnom vijeću Dječje bolnice Srebrnjak? Zaključak se očekuje u utorak

Uskoro će dvije godine otkako je smijenjen tadašnji ravnatelj Boro Nogalo, a u Dječjoj bolnici Srebrnjak nema mira
Boro Nogalo ispred Dječje bolnice Srebrnjak
 Neja Markicevic/CROPIX

Kako saznajemo, sljedeći krug izbora Upravnog vijeća i ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak neće proći bez utjecaja SDP-a, koalicijskog partnera Platforme Možemo!. Naime, nakon što su se esdepeovci bili potpuno "izuzeli" iz kadroviranja u toj bolnici, čini se da su zadnja događanja potaknula stranački interes za Srebrnjak, a o tome bi u utorak trebali donijeti zaključak po kojemu bi se navodno tražilo da ta stranka ima svog člana Upravnog vijeća.

Uskoro će dvije godine otkako je smijenjen tadašnji ravnatelj Boro Nogalo, a u Dječjoj bolnici Srebrnjak nema mira. Ni četvrti, nedavno izabrani ravnatelj Darko Richter nije uspio zagrijati ravnateljsku fotelju, već je koji dan nakon izbora podnio ostavku. I ne samo Richter, već su ostavke dali i predsjednica Upravnog vijeća prof.dr. Sanja Kolaček te troje nedavno izabranih predstavnika grada u UV-u.

Nakon Nogala, v.d ravnateljice bila je Ivana Dubravčić pa je potom na navodno namještenom natječaju izabran Ivo Dumić Čule, a nakon što je i on dao ostavku, v.d je bila Duška Markov Glavaš te na kraju Richter koji je odmah po izboru izazvao brojne rasprave u javnosti i na kraju podnio ostavku.

U svakom slučaju, situacija u bolnici je više nego zabrinjavajuća pa je realizacija projekta EU-a od 420 milijuna kuna sve upitnija. Navodno će se u vrlo kratkom roku imenovati novi predsjednik i članovi UV-a iz grada među kojima bi trebao biti i jedan esdepeovac. Oni će potom raspisati natječaj pa je moguće da će za koji mjesec konačno bila izabrana i nova uprava bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:28