ZASTUPNICA MOSTA

Selak Raspudić komentirala policiju na Tomaševićevoj presici: ‘Ovdje je u pitanju nešto neobično‘

Ne vidim razlog zbog kojeg bi imao policijsku pratnju, ustvrdila je Selak Raspudić
 Zeljko Puhovski/Cropix

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić za N1 je komentirala informaciju da kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević ima policijsku pratnju.

- Iznenađuje me iz dva razloga jer je tek kandidat i jer je trenutno u vodstvu, od većine je percipiran kao omiljen. Ne vidim razlog zbog kojeg bi imao policijsku pratnju, pogotovo imajući u vidu jednu benevolentnost našeg naroda, ne pamtim neke značajnije istupe niti agresiju naroda prema ikakvim predstavnicima vlasti ili kandidatima. Sve me doista navodi na mišljenje da je ovdje nešto neobično u pitanju i bilo bi korisno da saznamo je li riječ o konkretnim prijetnjama ili o nekom izvanrednom postupanju policije koje nam oni moraju pojasniti - kazala je Selak Raspudić.

Smatra kako nije riječ o posljedici žestoke kampanje.

- Ne bih tek tako povlačila poveznicu između rasprave dvaju političara i posljedice rasprave za zdravlje i sigurnost jednog od njih. Time bismo poslali poruke da nisu sve teme dozvoljene niti ozbiljna rasprava, a možda bismo i potaknuli nekoga da konkretno djeluje u tom smislu - kazala je Selak Raspudić.

Dodala je kako biračima Mosta neće sugerirati za koga da glasaju u drugom krugu jer joj se to čini podcjenjivanjem birača. Kazala je i da su birači Mosta autonomni.

Selak Raspudić je kazala kako je uvjerena da je najavljeno popuštanje epidemioloških mjera “sigurno predizborni trik”.

- Mi nikada nismo, u cijeloj epidemiji, mogli dobiti nedvosmislen odgovor na pitanje koje su brojke potrebne da bi se neke mjere makle. Tu je prostor za arbitrarno postupanje i to se sada iskorištava. Ovo je pokušaj da bi se ušićarilo nekoliko glasova - kazala je Selak Raspudić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2022 19:04