GUŽVA NA ULICAMA

Širenje taksi konkurencije: Pavo Zubak ulazi u borbu za putnike s 300 vozača u novim Passatima

Na natječaj se misli javiti i tvrtka Eko taksi s hibridnima vozilima kao i Cammeo koji ima spremna vozila te im trebaju samo vozači

ZAGREB - Grad Zagrebu u utorak će raspisati javni poziv za dodjeljivanje nove 175 taksi dozvola. Ovim natječajem, kojim bi se dodijelile preostale dozvole, trebao bi završiti proces liberalizacije taksi tržišta u Zagrebu, a prema prvim informacijama zanimanje za ovaj natječaj iznimno je veliko te se očekuje veliki broj prijava, piše portal Zagrebancija.com .

Tako bi se pored postojećih prijevoznika na zagrebačkom tržištu, a riječ je o obrtnicima i Cammeu trebali javiti i neki novi igrači. Među njima najzvučnije ime je Pavo Zubak koji već neko vrijeme najavljuje ulazak u ovaj biznis te je osnovao tvrtke koje bi se bavile taksi prijevozom. Kako se neslužbeno doznaje, Zubak je bio na razgovoru kod Bandića oko ovog projekta te je najavio kako će njegovi taksiji biti Passati.

Zubak je od Gradskog ureda zatražio da mu se izdaju licence za vozila te raspisao natječaj za 300 vozača.

Zagrebancija.com navodi i da je Zubak svojim vozačima navodno ponudio plaću od 4200 kuna plus stimulaciju te da im plati ispit o poznavnaju grada uz uvjet da godinu dana voze za njega.

Na natječaj se misli javiti i tvrtka Eko taksi koja je uspjela nabaviti hibridna vozila Toyota Prius kao i Cammeo koji ima spremna vozila te im trebaju samo vozači .

ORIGINALAN TEKST PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:37