POTEZ ZA KOALICIJSKE PARTNERE

'SITUACIJA U KOREJI JE SVE NAPETIJA, BANDIĆ PRIPREMA SKLONIŠTE ZA BIJEG' Rađenović o odluci gradonačelnika

SDP-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba komentirao je novu odluku Bandića kojom kupuje atomsko sklonište za gotovo 1200 eura po kvadratu

SDP-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, Igor Rađenović, komentirao je danas novu odluku Milana Bandića kojom kupuje atomsko sklonište za gotovo 1200 eura po kvadratnom metru.

- Gradska uprava prepoznala je da Trnje ima nedostatnu zaštitu za slučaj atomskog napada pa je odlučila upravo u toj gradskoj četvrti kupiti novo sklonište. Čini se kako je grad na problem nedostatne atomske zaštite upozorila privatna tvrtka čiji je vlasnik ujedno i član predsjedništva HDZ-a te koja sasvim slučajno, upravo u tom kvartu ima sklonište koje zadovoljava sve pojedinosti natječaja - kazao je Rađenović.

Ovom prilikom Rađenović je istaknuo da u Zagrebu postoji 999 skloništa, od čega je čak 172 u izravnom gradskom vlasništvu te da se čini kako sigurnost građana nije bila misao vodilja pri raspisivanju ovog natječaja.

- Situacija na korejskom poluotoku je sve napetija i vjerujem da su aktualni gradonačelnik i njegov pročelnik za hitne situacije upravo zbog toga htjeli pojačati atomsku zaštitu u Trnju. Pri tome su odlučili kupiti privatno sklonište tvrtke čiji je vlasnik član predsjedništva njihovog najvećeg koalicijskog partnera i to za čak 1200 eura po kvadratu, za što se u određenim dijelovima grada može kupiti stan – istaknuo je Rađenović.

Od trenutka raspisivanja lokalnih izbora, gradonačelnik nema mogućnost donositi odluke teže od milijun kuna i stoga je posebno zanimljivo da će grad za sklonište izdvojiti prilagođenih 940.000 kuna, smatra Rađenović.

– S milijun kuna mogli smo obnoviti nekoliko zapuštenih gradskih atomskih skloništa i prepustiti ih mladima za njihove društvene i kulturne aktivnosti. Ovako se čini da aktualni gradonačelnik opet više brine za svoje 'kumove' i koalicijske partnere, nego za ostale poštene stanovnike ovoga grada – zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:12