VRTNA IZLOŽBA

Sjajna vijest: Na Bundeku će se opet održati Floraart, najveći sajam cvijeća u ovom dijelu Europe

Nakon prošlogodišnje pauze građani će od 10. do 16. svibnja opet moći uživati u Floraartu
Floraart 
 Goran Mehkek/Cropix

Ljubitelji zagrebačke florističke priredbe moći će nakon prošlogodišnje pauze ponovno uživati u Floraartu, najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe, koji će se održati od 10. do 16. svibnja na Bundeku na više od 300.000 četvornih metara, najavio je organizator.

Posjetitelje te vrtne izložbe ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera očekuje više od 200 izlagača, najavio je organizator koji je počeo pripreme za 55. Floraart.

"Ako ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine", poručili su iz Floraarta, koji organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, dok je suorganizator Grad Zagreb.

Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina.

Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je održavanje natjecanja 'Hrvatski KUP florista' i 'Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća'.

Natjecanja florista i učenika bit će zatvorena za javnost, ali će nakon ocjenjivanja biti izložena i moći će se pogledati kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe, kažu organizatori.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća, a važan dio izložbe bit će i edukativni program na otvorenom prostoru kroz predavanja i prezentacije.

Organizator zaključuje da će ljubitelji prirode i cvijeća, nakon prošlogodišnje pauze, doći na svoje jer ih očekuju prekrasne cvjetne kompozicije na cijelom prostoru jezera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 00:56