I VI MOŽETE POMOĆI

Sjećate se priče Jutarnjeg o malenom Niki koji se prerano rodio, a iz inkubatora mora u kontejner? Gradit će mu kuću!

Udruga Glas poduzetnika započela je akciju ‘Božićna zvijezda UGP-a‘, kojom žele izgraditi nove domove za obitelji Bartolin i Blagojević

Bartolini već godinu dana žive u kontejneru jer im je kuća stradala u potresu

 Marko Todorov/Cropix

Udruga Glas poduzetnika započela je s humanitarnom akcijom pod nazivom 'Božićna zvijezda UGP-a', kojom žele izgraditi novi dom prvenstveno za višečlanu obitelj Bartolin iz Buševca. Cilj im je pomoći najugroženijim obiteljima koje su izgubile svoje domove uslijed razornog potresa koji je krajem prošle godine pogodio Petrinju i okolicu.

Na akciju ih je potaknuo članak iz Jutarnjeg lista koji je opisao teške životne uvjete peteročlane obitelji Bartolin te borbu njihovog prerano rođenog sina, palčića Nike, koji je još u inkubatoru u zagrebačkom rodilištu. Podsjetimo, dječak se rodio 29. listopada, iako je termin bio tek 20. siječnja. Imao je samo 980 grama. Obitelj Bartolin trenutačno živi u kontejneru koji je i prokišnjavao.

Bračni par Luka (29) i Marija Bartolin (26) sa sinovima Davidom (2) i Dorijanom (4) od potresa žive u prostoru od 20-ak kvadrata u koji su ugurali cijeli svoj život.

image

Niko Bartolin rođen je prerano i u inkubatoru je

Privatna Arhiva

Ona je zaposlena u mjesnoj trgovini, a on u skladištu na utovaru pločica. Nažalost, prihodi su im nedostatni da sami krenu u obnovu. Do potresa su živjeli u kući koju je Luka dobio u nasljedstvo, te su za nju digli kredit za novi krov i sve su adaptirali. Tako sada, nažalost, plaćaju ratu od 3000 kuna za svoju veliku kuću s tri spavaće sobe koja je neupotrebljiva za život.

"Smatramo da je nedopustivo da obitelj živi u takvim uvjetima, stoga s prikupljenim sredstvima planiramo izgraditi UGP tipsku kuću i omogućiti im novi, topao i siguran dom. Osim toga, cilj nam je pomoći i sedmeročlanoj obitelji Blagojević kojoj namjeravamo osigurati kuću i prijevozno sredstvo koje bi im olakšalo život i poslovanje. Obitelj Blagojević ima petero male djece u dobi od 1 do 12 godina. Prioritet humanitarne akcije 'Božićna zvijezda UGP-a' je osigurati potrebitim obiteljima krov nad glavom kako bi sljedeće blagdane mogli provesti sa svojim najmilijima u toplom i sigurnom domu", poručuju iz Udruge Glas poduzetnika.

image
Marko Todorov/Cropix

Podsjetili su da je zahvaljujući donatorima i volonterima udruge Glas poduzetnika humanitarna akcija "Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju" s početka godine pokazala vidljive rezultate te kako su se poduzetnici i građani ujedinili i napravili veliku promjenu na pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Do sada su se dvije obitelji iz Petrinje već uselile u svoje nove UGP tipske kuće, a još se jedna kuća gradi u Sisku, dok je UGP donirao i projektnu dokumentaciju za još dvije dodatne kuće.

Također, udruga Glas poduzetnika donirala je 21 stambeni kontejner za građane u Petrinji, Sisku i Glini te 26 kontejnera za model Centra novog života u Petrinji. Ponosni su na svoje članove koji su doprinijeli akciji "Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju" i na sve volontere koji su uložili puno truda i rada te bez kojih kontejneri za stradale, Centar novog života, a ni tipske kuće ne bi postojale.

image

David i Dorian već godinu dana žive u kontejneru, a uskoro im stiže i brat Niko

Marko Todorov/Cropix

Novac će prikupljati do 15. ožujka, te će kao i do sada transparentno objavljivati tijek donacija i račune koji će potvrditi kako su se ulagale prikupljene donacije. Pozivaju sve one koji žele i mogu pomoći obiteljima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun ili putem bar koda:

IBAN: HR9223600001503022250

Glas poduzetnika, Ulica Republike Austrije 33, Zagreb

Model HROO i poziv na broj 00000 - OIB platitelja

image

Humanitarna akcija

Ugp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:02