NOVI SUKOB

Sjednica Gradske skupštine prekinuta jer se Bandić 'zaletio' na govornicu

Predsjednik Holdinga Ivo Čović nije znao odgovoriti na pitanje o izmještanju stanice u Gračanima pa Bandić sam pozvao za govornicu bez da mu je Šprem dao riječ
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Sjednica Gradske skupštine krenula je burno - predsjednik Boris Šprem prekinuo je sjednicu nakon samo 16 minuta jer ga je isprovocirao gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović nije znao odgovoriti na pitanje HDZ-ove zastupnice Margarete Mađerić o izmještanju tramvajske stanice u Gračanima, Bandić se sam pozvao za govornicu bez da mu je Šprem dozvolio te dao riječ.

- Sigurnost ljudi je na prvom mjestu, a reagirao sam kao odgovoran čovjek i gradonačelnik. Razumijem nervozu zbog nedavne odluke Trgovačkog suda koji je odbio upisati novu Upravu i Nadzorni odbor u registar. Danas poslijepodne s kolegama iz Odjela za promet i ZET-a ću na terenu provjeriti situaciju i pokušati riješiti problem - kazao je Bandić na izvanrednoj press konferenciji koju je sazvao nakon prekidanja sjednice.

Najavio je da će svaki put reagirati na taj način, i još jednom ponovio kako je upravo on jedini član Skupštine Zagrebačkog holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:32