TREBA VRAĆATI KREDIT

Škorin kum ne razmišlja o uvođenju besplatnog parkinga kraj Merkura: ‘Ne mogu si to priuštiti‘

Žibrat i Škoro su u ožujku, usred prvog vala epidemije koronavirusa, na neko vrijeme odustali od naplate parkiranja
Parking, Miroslav Škoro
 Jl Urednici

Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je uvesti besplatno parkiranje oko svih zdravstvenih ustanova u Zagrebu (ne samo bolnica) dok traje epidemija koronavirusa.

- U trenucima kada je epidemija ušla u dramatičnu fazu i kada se opterećenost zdravstvenog sustava približava vrhuncu, ovom odlukom želim bar donekle olakšati našim sugrađanima koji imaju potrebu za odlaskom u zdravstvene ustanove. Na ovaj način mi u Gradu Zagrebu, odričući se dijela prihoda od prodaje parkirnih karata, izražavamo razumijevanje i podršku našim sugrađanima te pozivamo i druge gradove da učine isto - poručio je Bandić.

Hoće li se možda besplatno moći parkirati i na medijski najeksponiranijem parkiralištu u Zagrebu, onome pokraj bolnice Merkur, koje je donedavno bilo u suvlasništvu šefa Domovinskog pokreta Miroslava Škore, pitali smo njegova kuma Branka Žibrata, kojemu je Škoro u svibnju prodao svoj suvlasnički udio u MB Kvadratu, tvrtki koja upravlja parkiralištem pokraj spomenute bolnice.

Naime, Žibrat i Škoro u ožujku su, usred prvog vala epidemije koronavirusa, na neko vrijeme odustali od naplate parkiranja.

- Za sada ne planiram uvesti besplatno parkiranje. U ožujku su se dogodili i potres i epidemija. Drugačija je bila situacija. Tada smo više od mjesec dana imali besplatno parkiranje i pretrpjeli smo veliku financijsku štetu. To si tvrtka više ne može priuštiti. Parkiralište je bila značajna investicija zbog koje je podignut kredit. Ja taj kredit moram vraćati banci, nema tu milosti - rekao nam je vlasnik tvrtke MB Kvadrat Branko Žibrat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:30