NOVAC ZA NOVI STADION

Škoro pojasnio svoju izjavu o ulaznicama za Maksimir od 8000 kn: ‘Evo na što sam zapravo mislio‘

Škoro je jutros kazao kako bi izgradio novi nogometni stadion. U odgovoru je spomenuo da bi se izgradnja financirala i visokim cijenama ulaznica
Miroslav Škoro
 Nera Šimić/Cropix

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro pojasnio je u subotu svoju izjavu o tome kako će se cijenama ulaznica od tisuću i više tisuća kuna financirati izgradnja novog stadiona na Maksimiru, objasnivši da bi to bila cijena za sponzore.

Škoro je, pritom, u priopćenju, optužio “pojedine” i “jasno opredijeljene medije” što su s njegove današnje konferencije za medije izvukli “sporednu temu” - izgradnje Dinamovog stadiona.

Škoro je jutros, odgovarajući na upit novinara o zagrebačkom sportu, kazao kako bi, ako postane gradonačelnik, izgradio novi nogometni stadion. U odgovoru je, između ostaloga, spomenuo da bi se izgradnja financirala i visokim cijenama ulaznica.

"Ako se napravi nogometna utakmica Dinama i nekoga, i stavite kartu 1000 kuna pa tu ćemo već stvoriti milijun kuna. Pa igrat ćemo mi i staviti kartu 8000 kuna, građani će doći. Ali netko treba izaći s tim idejama. Sve će biti postavljeno drastično drugačije", poručio je jutros Škoro.

Sada pojašnjava da je “pritom, naravno, mislio na cijene karata za sponzore, a ne na građane i navijače”, te dodaje da bi po njegovom mišljenju, cijene za građane trebale biti i jeftinije nego sada, iako to nije spomenuo u toj izjavi.

“Ovakvi modeli suradnje i projekti sa sponzorima u sportu su potpuno uobičajeni u svijetu. Naime, donatorskim utakmicama dali bismo priliku mnogim donatorima da njihova imena trajno budu upisana na novom stadionu, kao što su upisana i imena svih onih koji su pomogli izgradnju Vukovarskog vodotornja - simbola zajedništva”, dodatno je pojasnio Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 11:17