ODLUKA GRADSKE SKUPŠTINE

Skupština odobrila ugovor o najmu i zakupu stanova u Novom Jelkovcu

Grad Zagreb i Zagrebački holding mogu sklopiti ugovor o najmu i zakupu nekretnina u vlasništvu Holdinga u Novom Jelkovcu vrijednih 68,5 milijuna eura plus PDV, odobrila je danas Gradska skupština.

Situacija u Holdingu prilično je dramatična, imamo nagomilanih oko dvije milijarde kuna dubioza koje ćemo morati sanirati, rekao je predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić govoreći o razlozima zbog kojih se o ugovoru odlučivalo žurno.

Ljubičić se nada da će se na relativno brz način doći do značajnih sredstava i uvjerava da će se efekti po proračun osjetiti tek početkom iduće godine te da funkcije Grada nisu ugrožene.

Ovo je krpanje rupa, na jesen očekujemo prvi sloj, u zimu ili na proljeće fine mjere, najavio je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradskim zastupnicima je poručio da neće biti lako, da će biti bolnih rezova i rezanja troškova te rješavanja viška ljudi kroz prirodni odljev. Sve što nas čeka bit će bolno, ali to moramo napraviti u prvih šest mjeseci, naglasio je gradonačelnik prozivajući članove Uprave Holdinga što u trenutku kad Skupština odlučuje o toj temi nisu svi u vijećnici.

Holding je Gradu ponudio najam 578 stanova, te zakup 92 poslovna prostora, 601 garaže, 288 parkirnih garažnih mjesta, jednog objekta sa još 205 takvih mjesta te zakup javne garaže. Ugovori o najmu i zakupu sklapat će se na rok od deset godina, a ugovorena najamnina i zakupnina plaćat će se u 120 jednakih mjesečnih obroka. Isplatom zadnjeg obroka Grad će steći pravo vlasništva na svim tim nekretninama.

Gradski zastupnici su prihvatili i ugovore o uređenju odnosa sa poslovnim bankama vezano za leasing ZET-ovih tramvaja i autobusa.

Kao jedini osnivač, Grad Zagreb preuzeo je podmirenje novčanih obveza KB Sveti Duh i Dječje bolnice Srebrnjak prema dobavljaču Medical Intertradeu u iznosu od 16,1 milijun, odnosno šest milijuna kuna. Sredstva će se podmiriti iz proračuna za 2014.

Skupština se suglasila da Grad prihvati darovnicu akademskog kipara Tomislava Ostoje - cjelokupnu zbirku Ostojinih umjetničkih radova i stan u Zagrebu.

U cjelodnevnom maratonskom zasjedanju gradski vijećnici odradili su danas više od 40 točaka dnevnog reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:18